Meteen naar de inhoud
Home » #1 Run Diary: januari 2017, een weekje in beeld!

#1 Run Diary: januari 2017, een weekje in beeld!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een Rundiary heb geplaatst. Excuus wat op nummer 1 staat is dan natuurlijk “tijd”, of eerder “prioriteit”. Ik merk namelijk dat ik de laatste tijd heel erg veel moet plannen om toch mijn rondje te kunnen maken. En toch de dingen doen die, nou ja, moeten gebeuren. Dus dat betekent dat sommige zaken wat minder aandacht krijgen. Baal ik natuurlijk ook zelf van! Dus nu, op deze mooie zonnige zondag, denk ik: het is toch wel weer echt tijd voor een Run Diary van afgelopen week. Dus als jullie weten hoe mijn runs er afgelopen week eruit zagen, lees dan hieronder mee! Ik ben nog lang niet op mijn oude kilometers (je weet wel, project #doeispierscheur), maar ik geniet en blijf progressie maken. En dat vind ik super belangrijk! Mijn dagen doordeweeks zijn nogal saai. Althans; ik loop in het donker in de ochtend of in het donker in de avond. Want op werkdagen zit ik om 7.00 uur al in de auto onderweg naar m’n werk en ben meestal rond 18.00 uur terug. Kortom: plannen is erg belangrijk!

Maandag 16 januari 2017
Ik heb vandaag een vergadering om 8.00 uur bij mij in de woonplaats. Betekent dat ik dus ’s ochtends iets meer ruimte heb en geen uur reistijd hoef te calculeren in de ochtend. Dit komt niet heel vaak voor, dus ik geniet er enorm van! Plus bijkomstigheid is dat ik het afgelopen weekend heel veel heb geshopt, waaronder het super warme HYBRIDE JACK van ASICS. Die kon meteen aan. Had het bijna TE warm hierin! Lekker een ochtendloopje, dus. 5,1 kilometer later sta ik thuis, klaar om de dag te rocken!

  maandag 16 januari
Dinsdag 17 januari 2017
Ik wil er ’s ochtends uit voor een rondje, maar mijn bed ligt heerlijk en ik besluit dus het rondje naar de avond te verplaatsen. Bij thuiskomst ligt er een briefje in mijn brievenbus.. de postbode heeft een pakketje bezorgd bij de buren.. JAAAA!! Mijn bestelde ASICS Gel-Nimbus 19 Lite-Show zijn binnen!! Dus die gaan meteen aan voor een testrondje. Ik sta over zessen buiten en besluit het rustig aan te doen. Een rondje van 4,2 kilometer op een pace van 5’18”. Prima voor vandaag!

dinsdag 17 januari


Woensdag 18 januari 2017
Double trouble today! Ik ben klaarwakker en sta iets over 6.00 buiten voor een rondje van 5 kilometer. Mijn benen geven wel wat tegen gas, dus de gemiddelde pace is 5’31”. Maar ik start de dag met zoveel energie, ready to rock. Uit het werk besluit ik de hond even te verwennen met een groot rondje en lopen we samen 2,5 kilometer (dit vind hij meer dan genoeg in deze winterse kou…). Als ik thuis kom zie ik dat manlief klaar staat in z’n hardloopkleren. Dat is leuk thuis komen! Hij zegt: je hoeft niet mee, hoor! Maar DUH dat gaat niet gebeuren. Lekker samen! Dus snel m’n hardloopkleren en schoenen aan en samen lopen we een rondje van 5 kilometer op een pace van 5’47”. Dit is voor hem echt super snel en ik ben mega trots! Ik had een aantal keer zelfs het gevoel dat ik buiten adem raakte omdat hij zoveel tempo maakte J

woensdag 18 januari 2woensdag 18 januari


Donderdag 19 januari 2017
Vandaag was het weer een beetje double trouble, terwijl ik eigenlijk ook wat rust wilde pakken. Dus besluit ik om iets over 6 om mijn ochtend loop mezelf in te houden. Ik maak een rondje van 4,2 kilometer op een pace van 5’43”. Ik had het gevoel dat ik wel wat sneller ging dan dit, maar ik denk dat ik nog half aan het slaapwandelen was. In de avond staat er een extra bijzondere training op de planning, mijn moeder heeft namelijk aangegeven dat ze graag wil gaan starten met hardlopen. Het in ieder geval proberen. Ze heeft het er al een aantal maanden over en heeft mij gevraagd hoe ze dit het beste kan aanpakken. Ik heb aangeboden om haar te gaan trainen. Haar droom: een 5 kilometer wedstrijd. Ik heb aangeboden dat als ze het leuk vind en ze gaat de 5 km redden, dat ik hem dan samen met haar uitloop, op haar tempo. Dit geeft haar nog meer motivatie! De eerste training wilde ze meteen al te veel gas geven, dus ik moest echt op de rem trappen. Kleine intervalletjes; stukje hardlopen, stukje wandelen. We lopen in totaal 4,1 kilometer op een pace van 8’30”. Super rustig aan dus, maar voor een eerste keer meer en meer dan genoeg. Vol energie zegt m’n moeder ’s avonds: wanneer gaan we weer! Ik gaf aan dat ze niet moes forceren en dat ik haar dit morgen wel weer ging vragen.. haha dat heeft ze geweten want drie dagen later had ze nog spierpijn. Toch maar in eerste instantie op 1 x per week houden..

donderdag 19 januari

Vrijdag 20 januari 2017
Ik had geen zin om er nog eerder uit te gaan en dus besluit ik lekker om de run naar de avond te verplaatsen. Prima! Toen ik terug reed naar huis zag ik een waanzinnig mooie zonsondergang en toen had ik nóg meer zin om te lopen. Wel super jammer dat ik hier niks meer van zou zien tijdens de loop, maar ik wist dat dit zou betekenen dat ik waarschijnlijk ook super mooie dagen in het weekend tegemoet zou gaan. Ik liep weer een lekker rondje van 5 km op een rustig tempo van 5’28”.

vrijdag 20 januari

Zaterdag 21 januari 2017
Het is echt een super mooie dag! Ik geniet met het opkomen van de zon van een heerlijk rondje. Ik wilde een kleine 5 kilometer lopen en dan een uurtje of 2 sportschool (incl. zonnebank;)) erbij pakken. Maar door het heerlijke weer loop ik gewoon 10,5 kilometer in totaal. Er zat wel wat meer snelheid in met een pace van 5’18”. Blijft er maar een half uurtje over voor de sportschool… Ach, volgende keer beter ;)! Ik weet waar m’n passie ligt, dus ja als ik dan moet kiezen, dan is de keuze niet echt heel moeilijk.

zaterdag 21 januari1

In de middag word ik erg onrustig. Ik kan mezelf niet plaatsen, heb last van opgekropte (iets negatieve) energie en omdat ik me hier enorm bewust van ben word ik er niet echt vrolijker op. Ik kijk naar buiten en zie de zon al een beetje dalen. Wat is het weer mooi! Ik besluit gewoon even m’n hardloopschoenen aan te trekken voor een kilometertje of 2… maar het is ZO mooi en ZO lekker dat ik uiteindelijk 5 kilometer later weer thuis ben. Met een leeg hoofd en vol met positieve energie! En in een pace van 5’08”.. ik moest dus ECHT die opgekropte energie kwijt.

zaterdag 21 januari

Zondag 22 januari 2017
Het is een fantastisch zonnige dag. Ik wil heel graag weer richting de 20 kilometer, dus besluit vandaag gewoon eens te kijken hoe ver ik kom. Ik weet dat ik het nog niet aan een stuk trek. Dit is zowel een stukje mentaal, maar ook fysiek heb ik het gevoel dat mijn been (benen) het nog niet aan kunnen. Toch ga ik heerlijk op weg. Ik besluit om voor een lage hartslag training te gaan, tempo rond de 6’00”, of misschien iets langzamer. Ik probeer ook eens een andere route uit, gewoon om te kijken of die hoogtemeters me wat doen. Dat doen ze zeker wel; en ik merk dat ik daar ook echt wat gas terug moet geven. Maar uiteindelijk sluit ik de training af met 17 kilometer en een gemiddelde pace van 5’28”. Helemaal niks te klagen, dus!

Opgeteld liep ik dus zo’n 6 uur hard en legde ik ruim 65 kilometer af. Kortom: een mooie week. Benieuwd wat de komende week gaat brengen! Hoe was jullie week? Ook zo kunnen genieten van die mooie, koude dagen met heldere lucht en een lekker zonnetje?

zondag 22 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *