Meteen naar de inhoud
Home » #RECAPOFTHEMONTH : April 2017, JA-pril doet wat hij wil.

#RECAPOFTHEMONTH : April 2017, JA-pril doet wat hij wil.

Omdat het vandaag al weer 1 mei is, is het tijd om terug te kijken naar de afgelopen maand. Het was een maand waarin ik bewust wat minder kilometers wilde maken. Door de toch redelijk onverwachte marathon (waarbij ik 3 weken voor de start een ticket kreeg en ik tot het laatste moment hierover heb getwijfeld..) en het toch mee doen aan de halve marathon van Enschede 2 weken erna, werden het niet helemaal de kilometers die ik van tevoren had ingeschat, maar heb ik me uiteindelijk toch nog kunnen inhouden en me niet meer zo over de kop gelopen als in maart. Dus dat was eigenlijk positief. Toch een beetje aan het plan gehouden wat ik had voor april. Maar toch hield ik me niet aan al mijn voorgestelde doelen en kon ik ook echt wat leren…

Things to learn..

Ik heb in de maand april maar weer eens gezien dat soms dingen gaan zoals ze gaan. En dat ik hier echt niet altijd invloed op heb. Dit kan ik als erg lastig ervaren. Ik heb graag controle over zaken en dus ook over mijn eigen lijf. In april heb ik (weer) ondervonden dat ik dit soms echt los moet laten. Ik wilde in april beter letten op mijn voeding en op mijn kracht trainingen (minimaal 3x in de week). Twee elementen waarin ik compleet de plank heb misgeslagen deze maand. Mijn voeding ging alle kanten op (behalve de goede, haha) en het aantal keren dat ik de sportschool heb bezocht is voor mij welgeteld op 1 hand te tellen.

Neemt niet weg dat ik samen met mijn lijf ook de uitdaging van de marathon ben aangegaan. Iets waar ik dus ook na de marathon echt de hersteltijd voor heb moeten nemen (en nog steeds neem). Dus nee: april ging niet zoals ik wil(de), maar er zijn ook weer dingen op mijn pad gekomen die ik niet voorzien had. Dus als we dat in een weegschaal leggen, kan ik toch als eindconclusie zeggen dat er best een prima balans was voor april. Ik heb mooie kilometers gemaakt en weer wat zaken van mijn bucketlist gestreept. Ik heb mijn lijf weer iets beter leren kennen en weet dat ik er gewoon een beetje lief voor moet zijn. Te veel in welke vorm dan ook is nooit goed. Behalve van tevreden. En dat ben ik!

Mijn hoogtepunten lees je nog even snel hieronder!

Kortste run

Mijn kortste run was op maandag 10 april, de dag na de marathon. Ik wilde even mijn benen loslopen en hield het op 2,6 kilometer. De kilometers gingen ook erg langzaam, maar dat was prima.

Run together

Ook deze maand liep ik weer aan paar keer gezellig samen met mijn moeder en lieverd! Genieten!

Langste run (en meest bijzondere run)

Dit is natuurlijk de marathon van Rotterdam geweest. Mijn eerste marathon. Officieel 42,195 schitterende kilometers, mijn Polar M430 klokte zelfs 42,7 kilometer. Wat een ervaring en wat een belevenis. Ik ben nog steeds enorm trots op mijn lijf en het feit dat ik dit heb kunnen neerzetten. En dit stond echt al zo lang op mijn bucketlist. De marathon van Amsterdam afgelopen oktober kon ik niet doen door mijn blessure eind vorig jaar, dus het was net alsof het nu op z’n plek viel dat ik toch de kans kreeg om (nu al!) een marathon te lopen. Slechts een half jaar na die vreselijke spierscheur. Ik heb dan ook enorm genoten van deze kans en het feit dat ik gewoon nu kan zeggen: I AM A MARATHONER!

 

Snelste run

Dit was tijdens de Enschede Marathon. Ik liep zelfs een PR! Namelijk 1.40.14. Dit had ik nooit verwacht slechts 2 weken na de marathon, maar toch is het gelukt. Ik ben hier nog steeds enorm blij mee. Het was erg afzien, vooral de laatste 6 kilometers, maar dat kwam ook omdat ik dus veel harder liep dan dat ik door had. Oeps!

Wedstrijden

Dat waren er minder dan vorige maand. Ik liep deze maand een 10 kilometer wedstrijd, een halve marathon en een marathon:

  1. Rokjesdagloop: Zondag 2 april: Rokjesdagloop, 10 kilometer
  2. Rotterdam Marathon: Zondag 9 april: Rotterdam Marathon, 42,195 kilometer
  3. Enschede Marathon: Zondag 23 april: Enschede Marathon, halve marathon, 21,1 kilomete

Tot zover in vogelvlucht mijn maand april 2017. Eigenlijk een maand waarin ik iets gas terug nam, maar gewoon probeerde mijn flow vast te houden. Met naast de marathon weinig uitschieters of laagvliegers. Gewoon lekker doen waar ik blij en gelukkig van word en dat is het hardlopen. Gewoon lekker bewegen en kilometers maken. Genieten van elke run. Genieten van elk bijzonder moment. April deed inderdaad wat hij wilde; maar ik heb me hier aan overgegeven en er voor de volle 100% van genoten, of in ieder geval van proberen te genieten.

Maandkilometers
In totaal liep ik deze maand 330 kilometer hard.

Feest!
In april was het overigens ook feest, want op 27 april 2017 bestond mijn blog een jaar! Ik weet nog heel goed dat ik iets meer dan een jaar geleden elke keer al tegen mezelf had gezegd dat het zo leuk zou zijn om over mijn passie, hardlopen, te kunnen schrijven. Om dit te vieren heb ik een super leuke winactie, waar je nog tot en met 7 mei a.s. aan mee kunt doen! Dus dat wilde ik ook in deze blog nog wel even benoemen 🙂

Doelen voor mei

  • De kilometers stabiel houden zonder mezelf te overbelasten; quality over quantity;
  • Vaker de sportschool opzoeken (minimaal 3x in de week);
  • Betere keuzes in voeding; genieten mag, maar zorg voor een juiste balans;
  • Nog een aantal wedstrijden inplannen, mijn agenda is nu wel heel erg leeg.. (tips zijn altijd welkom!)

Ik ben natuurlijk ook weer erg benieuwd hoe jullie maand is geweest. Hebben jullie al je doelen kunnen behalen? Genoten van veel mooie kilometers? Nog zaken van jullie bucketlist kunnen afstrepen? Tell me! Laat gerust een leuke comment of reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *