Meteen naar de inhoud
Home » #TRAINING: HELP! Ik heb geen tijd om te sporten! TIPS & TRICS!

#TRAINING: HELP! Ik heb geen tijd om te sporten! TIPS & TRICS!

Kennen jullie dat gevoel? Dat je soms echt denkt: maar ik heb helemaal geen tijd om te sporten! Ik moet toegeven dat ik soms ook denk: waar moet ik de tijd vandaan halen. Ik werk zelf 42,5 uur per week en tel hier maar gerust 10 uur reistijd bij bovenop. Kortom: best een hap uit je week, al. Toch probeer ik elke dag wel mijn beweging te pakken, omdat ik me hier gewoon een stuk beter bij voel.

Nu is wat ik hier ga vertellen echt geen tovermiddel dat je ineens meer dan 24 uur in een dag krijgt (was het maar waar), maar met deze tips kom je wel een stukje verder als het gaat om tijd te maken voor het sporten. En sporten geeft je tijd om ook weer andere zaken op een rijtje te krijgen en een leeg hoofd te creëren. Win-win, dus!

Plan je sportweek

Wat vaak helpt bij het organiseren van een goede trainingsweek is om van tevoren je agenda al een beetje in te delen voor de rest van de week. Niet dat je deze dan vervolgens op de details na hoeft te volgen, maar als je voor jezelf besluit dat je graag 3x naar de sportschool wil, kijk dan welke dagen en momenten je het beste uitkomen. Als het dan misschien niet die dag lukt, dan heb je wel op dat moment het gevoel: ik wil een ander moment plannen. Als je het allemaal maar over laat aan ‘ik zie wel’, dan is de kans op uitstel een stuk hoger.

Pak je sport tas alvast

Ken je dat gevoel? Ben je thuis, wil je sporten, maar je bent zo moe. Zucht. Moet je ook nog alles bij elkaar pakken. Herkenbaar? Als je de avond van tevoren je spulletjes al klaar legt / wellicht zelfs je tas alvast in de auto zet (kun je direct na je werk door!), dan kun je dit gevoel omdraaien: je hebt je tas nu toch al gepakt, dus waarom niet even snel een workout rocken. En wedden dat jij je daarna een stuk beter voelt!

Ga een keer in de ochtend

Train je altijd in de ochtend of juist in de avond? Switch dit dan (minimaal) 1x in de week. Vaak zitten in mijn geval mijn avonden vol met (leuke) verplichtingen, maar aangezien ik doordeweeks gewoon werk en om 7.00 uur in de auto zit, heb ik vaak voor die tijd niks te doen. En ja: het is dan wel even doorbijten als je wekker om 5.30 gaat en je ligt zo lekker, maar na een half uurtje een rondje om en een heerlijke warme douche ben jij klaar voor een energieke werkdag!

Combineer trainingen

Wil je graag naast hardlopen bijvoorbeeld ook kracht trainingen doen maar heb je te weinig dagen om dit voor in te plannen? Bepaalde trainingen zijn prima te combineren! Denk bijvoorbeeld aan actief herstel (zwemmen) in combinatie met een rustige duurloop of bijvoorbeeld een lekkere run met aansluitend wat core-  en stabiliteit of kracht oefeningen voor het bovenlichaam in de sportschool erna. Zolang je maar slimme dingen combineert en de juiste volgorde neemt: ik zou bijvoorbeeld nooit een heftige beentraining combineren met daarna rennen (en in de andere volgorde trouwens ook niet).

Gebruik je pauze

Iedereen heeft natuurlijk als hij of zij werkt een pauze. En wandelen is ook een prima manier om aan actief herstel te doen. Gebruik dus je pauze om even een blokje om te gaan. Niet alleen heb je dan een klein beetje weer een workout binnen, ook de rest van je werkdag is je hoofd helderder. En dit blokje om hoeft echt geen uren te duren! Sommige mensen hebben veel ruimte en kunnen een heerlijke run inplannen, ik heb een half uurtje pauze dus ik ben na mijn boterhammen blij met 10 minuten frisse lucht. Maar dan wandel je toch al gauw een kleine kilometer weg. Dus ik zeg: doen!

Hopelijk geven deze tips je wat meer ademvrijheid en motivatie als het gaat om toch tijd te vinden voor een lekkere workout. En heb jij aanvullende tips en trics, laat dan gerust een reactie achter: leuk!

1 reactie op “#TRAINING: HELP! Ik heb geen tijd om te sporten! TIPS & TRICS!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *