Meteen naar de inhoud
Home » Dam tot Damloop || The Before.

Dam tot Damloop || The Before.

In mijn vorige blog schreef ik al wat meer over hoe ik met racestress omga door goed structuur te houden met checklists. Eigenlijk was dit al een stiekeme checklist voor mezelf voor de race die ik in m’n achterhoofd al tijden wilde doen, maar waar ik zelf nog heel veel twijfels over had. Niet om de afstand, maar meer om timing, planning, onzekerheid, doelen, noem maar op. En dan heb ik het natuurlijk over de wedstrijd die afgelopen weekend bij bijna elke hardlopende Nederlander en zelfs ver daarbuiten bekend was; de Dam tot Damloop. Ik wilde hier al lange tijd aan meedoen, maar was net te laat voor het aanschaffen van de originele tickets. Toen dacht ik; laat ik meelopen voor een goed doel (wat ik nog steeds erg graag wil doen; maar als ik het doe; wil ik het ook goed doen en een mooi bedrag verzamelen voor een stichting waar ik zelf achter sta; en ik vond dat dit nu niet ging lukken). Dus dat tweede kwam er ook niet van. Toen vloog mijn vakantie eroverheen en toen was het wel echt bijna 17 en 18 september 2016. Toen dacht ik; dan laat ik hem dit jaar maar aan me voorbij gaan. Maar toen schoot dat stemmetje in mijn achterhoofd weer “What about your goals before 30”? Ja; mijn stemmetje spreekt meerdere talen en codetaal, maar ik snap het stemmetje in de meeste gevallen wel ;).

Dus. The Before. Veel onzekerheid, doen, niet doen, met verschillende geblesseerde lopers mailen om een startbewijs te kunnen overnemen, maar net niet de optimale tijden, noem maar op. Toen kwam Isostar Nederland met een bericht dat ze nog tickets hadden.  Nou, dat leek voor mij net of het zo zou moeten zijn. Dus in the spur of the moment besloten te mailen en te beslissen: ik doe het. Maar toen wilde ik meteen het scenario ‘alles’; dus de Dam tot Damloop by Night en de gewone Dam tot Damloop… meer hierover volgt natuurlijk in mijn raceverslagen.

En toen boekte ik pats boem een hotel, zodat ik echt niet meer terug kon. Twee dagen voor de eerste race. Maar in mijn achterhoofd was ik er al veel langer mee bezig, dus ook een klein beetje wel voorbereid… Maar toen ik onderweg op zaterdag naar Amsterdam ging, werd het toch wel echt ‘echt’….

To be continued.

1 reactie op “Dam tot Damloop || The Before.”

  1. Pingback: #Raceday || Dam tot Damloop By Night - Fierce to be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *