Meteen naar de inhoud
Home » #RACEDAY #DAMTOTDAMWEEKEND: Het was een feestje en het was afzien.

#RACEDAY #DAMTOTDAMWEEKEND: Het was een feestje en het was afzien.

Part one | Het Dam tot Dam weekend zit erop! Een weekend lang vol met verschillende evenementen, waarvan ik zelf aan 2 races heb meegedaan: de Dam tot Damloop by Night (5 Engelse mijl, ruim 8 kilometer op zaterdagavond) en de Dam tot Damloop (zondag, 10 Engelse mijl, ruim 16 kilometer). Zo leuk, dat ik er een trilogie van maak op mijn blog. En zo leuk, dat zelfs mijn raceverslag van mijn wedstrijd van vorige week (Singelloop Enschede) nog maar even moet wachten. Want Amsterdam en Zaandam, jullie waren weer SUPER.

Never Change A Winning Team (of juist wel)

Vorig jaar liep ik namelijk ook deze ‘dubbele’ tijdens het Dam tot Damweekend en dat was me super goed bevallen! Ik regelde toen een hotelletje en een treinticket en maakte er een weekend Amsterdam/Zaandam van. En tjah, dan gooi ik het motto “never change a winning team” er in. In ieder geval smaakte dit weekend naar meer!

Een weekend vol hardlopen en feest!

Dit jaar was ik er van plan weer een feestje van te maken. Omdat de hotels gruwelijk duur waren (wegens een of ander congres) heb ik wel tot het laatste moment getwijfeld. Vierhonderd (!) euro of meer voor alleen een kamer vond ik iets te gortig. Toch begon het te kriebelen en kon ik een ticket voor de Dam tot Dam by Night scoren. De Dam tot Damloop zelf was al in de pocket. Toen ik het ook nog aangeboden kreeg dat ik bij Petra kon logeren, was het duidelijk: dit zou een top weekend worden vol met sportiviteit en fun!

Feestje!

Dat het weekend een feestje was, is vast door iedereen wel opgemerkt op Social Media. Ik heb zelf ook genoten. Van het weerzien van heel veel ASICS Frontrunner teamleden tot een super gezellige sleepover bij Petra tot het genieten van de regio, enthousiasme van de mensen en tot slot: het weer! Want deze editie verliep verrassend droog. Ik werd alleen even wat koud en nat geregend wachtend op de pendelbus, maar daar doen we het voor!

Bij twijfel, inhalen.

De hele week heb ik overigens wel in twijfel gezeten over het weekend: doe ik alleen de Night, ben ik wel klaar voor de Dam tot Damloop? En erg fijn is dat niet, kan ik zeggen. Ik liep namelijk zo’n 5 weken geleden een SI blokkade op (lang verhaal; ik dacht dat het overbelasting was en ging dus VEEL minder lopen.. maar het was ‘gewoon’ een blokkade). Deze blokkade zorgde ervoor dat mijn heupen/bekken scheef stonden en ik een soort hinkelend paard werd. Met veel pijn in mijn heup. Afgelopen week ben ik twee keer recht gezet door de fysio, maar de afstand schrok me wel een beetje af. Maar de gezelligheid en het hele evenement zorgde ervoor dat ik toch afrees richting Amsterdam. Mijn plan? De nacht lopen, kijken hoe het gaat en dan zien we dan wel verder. Bij twijfel, inhalen.

Dus pakte ik zaterdag mijn koffer (ik mocht geen hutkoffer mee, maar voor een nachtje was ik best goed ‘voorzien’ (wisselvallig weer = heel veel kleren) en ging ik off to Zaandam, voor part 1.

Hoe dit ging? Dat lees je hier, in het tweede deel van mijn Dam tot Damloop weekend verslag!

En als je dan toch aan het lezen bent en niet genoeg kunt krijgen van de Dam tot Damloop, dan kun je ook nog mijn verslag van de Dam tot Damloop zelf lezen, in deel 3 🙂!

Heb jij toevallig meegedaan aan de een van de Dam tot Damloop 2017 edities? Misschien wel niet een van de afstanden maar heb je gewandeld of meegedaan aan de fietsclassic! Ik ben heel erg benieuwd hoe het ging! Laat gerust een reactie achter!

NB, zelf een keer meedoen? Of de 5 EM of de 10 EM met veel gezelligheid? Noteer 22 en 23 september 2018 dan alvast in je agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *