Ga naar de inhoud
Home » DAY 1: Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend

DAY 1: Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend

De eerste dag is eigenlijk niet de dag waarop we feitelijk een wedstrijd gepland hebben staan. De 5 kilometer staat voor op de zaterdag gepland en de halve marathon voor de zondag. Maar vrijdag 23 september is de eerste dag van dit waanzinnige Halve Marathon weekend en de dag waarop de magische reis (zo ga ik het blijven noemen..) gaat beginnen.

This is your wake-up call.
This is your wake-up call. Dat klinkt spannend, he? Helaas; geen mooie fancy wekker of receptioniste maar mijn eigen iPhone wekker moet de dag gaan beginnen. Althans, dat was de bedoeling. Omdat we vrijdag om 08.58 al vanaf Rotterdam Centraal met de Thalys vertrekken moeten we eerst nog ons naar Rotterdam zien te bewegen. En dat betekent vroeg uit de veren. Heel vroeg. Want om 5.15 moeten we in de auto zitten om vanuit Nijverdal te kunnen vertrekken (de eerste trein uit Rijssen vertrekt nog later dus dat is geen optie). Echter, om 4.15 schiet ik al wakker door alle endorfine en kan ik echt niet meer slapen. Dus wat doe je dan? Jawel; een rustig wakker wordt rondje. Een klein half uurtje en 5 km later sta ik weer thuis, spring ik onder de douche en om 5.00 uur heb ik gelopen, gedoucht, gegeten, de spullen in de auto staan en mijn man wakker gemaakt om te gaan vertrekken.

unnamed

Deze stuiterbal stond om 4.15 naast haar bed en voor half vijf al buiten voor een rondje!

Hello, goodmorning, how are you?
Een hele goede morgen. Het is 5.45 en onze trein vertrekt vanuit Nijverdal richting Rotterdam. Slechts 1 tussenstop; dat scheelt enorm (want we hebben best wat koffers en bagage mee voor 1 weekend. Wacht. Nee; ik heb veel mee en laat mijn man het meeste slepen ;)).

unnamed-1

Vroege vogels.. net wakker koppies om 5.30 op het station 😉

Flashforward.
Twee uur later ongeveer staan we op Rotterdam Centraal. Ruim een uur te vroeg; maar dit hadden we bewust ingecalculeerd omdat je altijd vertraging kunt hebben met de trein. Maar het was een super relaxte reis en behalve dat we een beetje moe zijn staan we fris en fruitig en in need of coffee op Rotterdam. Dus nemen we een lekker bakje koffie en wat te eten en rond half 9 lopen we naar het juiste perron. Daar worden we opgewacht door Nancy vanuit de Disney organisatie die nog even alle details met ons doorneemt. Alles is op en top geregeld. We hebben er zoveel zin in! Langzaam druppelen ook alle mede bofkonten binnen die deze magical experience mee gaan maken. Een super leuke en gezellige groep en we zijn klaar voor die reis!

unnamed-2

Daar is de trein! Lekker vroeg #reisjefit

Op naar Parijs.
We gaan eerst met de Thalys van Amsterdam naar Brussel en krijgen onderweg een lekker compact ontbijtje. De stoelen zitten heerlijk en ik bedenk me telkens weer hoe veel relaxter dit eigenlijk is dan een auto en besluit ter plekke dat als ik nog een keer naar Parijs ga, dit bovenaan staat qua voorkeur vervoersmiddel! In Brussel Zuid stappen we over van de Thalys naar de TGV en als ik dan toch mijn eerlijke mening moet geven ben ik meer fan van de Thalys dan de TGV; maar beide is op en top geregeld. Voor we het weten stappen we uit op station Marne la Vallee en maken we een groepsfoto.

unnamed-3

Lekker ontbijten met Minnie!

Check in!
Na de groepsfoto lopen we eerst naar de runDisney Health & Fitness Expo in de Disney Events Area om onze startbewijzen en shirts op te halen. Het wordt nu wel echt HEEL echt hoor! Het begint steeds meer te kriebelen en de zenuwen beginnen al een beetje tevoorschijn te komen. Het is bovendien echt schitterend weer en in de mega grote hal is het best warm; dus hoppa het vest gaat uit en eigenlijk wil ik een jurkje aanschieten, maar dat zal weer tijd kosten waarin ik minder lang het park kan bezoeken dus uiteindelijk wordt hem dat niet ;)! Na het ophalen van de tickets checken we in bij het hotel  (Disney’s Newport Bay Club) – de kamers zijn nog niet klaar dus we droppen onze bagage – en daarna heerlijk het park ontdekken. Dit hotel is echt fantastisch. Het is mega groot, je hebt alle ruimte en voorzieningen EN je loopt vanaf dit hotel zo naar het park. Het is wel even een kwartiertje lopen ofzo; maar dit is echt heerlijk om een fantastisch meer heen; in de zon; gewoon eigenlijk genieten!

Onze fijne kamer!

Onze fijne kamer!

De hele groep bij elkaar! Wow!

De hele groep bij elkaar! Wow!

img_4157

We zijn er klaar voor! Lets RunDisney!

img_4153

Die eerste twee zijn straks van ons. Yeah!

Lekker eten!
We hebben inmiddels best wel wat trek gekregen – we hebben er al bijna 12 uur opzitten haha – en besluiten eerst wat te gaan eten. Het is even zoeken naar welk restaurant we gaan, maar we kiezen voor de pizza en een lekker koel ijsje na. Met een zeer goed gevulde buik gaan we daarna verder het park in. We besluiten eerst het Disneyland Park te bezoeken omdat ’s avonds er een geprivatiseerd openingsfeest is in de Walt Disney Studios Park en we daar dus later op de avond nog heen gaan.

img_4260 img_4261

Openingsfeest Halve Marathon
’s avonds is het openingsfeest van de Halve Marathon. Deze begint om 19.30, dus rond 18.30 lopen we snel nog even naar het hotel om ons op te frissen, koffers uit te laden, spullen klaar te leggen voor de 5 km van zaterdag en op naar het openingsfeest. Wat een boel mensen! Wat veel lopers! Wat een gave ervaring! We lopen met een karavaan aan lopers het park in en wat een leuke sfeer en gezelligheid. Eerst maar even wat eten, want het is 20.00 uur en na al dat lopen hebben we wel zin in wat te eten (ok, we hebben altijd wel zin om te eten, maar dit is zeker een goede verklaring). Er zijn twee restaurants open en het concept is heel simpel; voor elke gang is er een keuze uit verschillende gerechten en daarnaast is het all you can eat; maar dan wel bestelling voor bestelling. Meer dan prima geregeld! Ik ga voor de krabburger (LEKKER) en de brownie na. Die zit verpakt in een plasticje en daardoor gaf ik hem meteen al een punt achtersprong, maar wanneer ik die brownie eet denk ik alleen maar: OMG. LEKKER! Dus never judge a book by its cover. Again. Dit wist ik wel, maar werd bij deze brownie nog maar even weer bevestigd ;)! Voor de rest slenteren we heerlijk door het park, gaan op de foto, dansen met onze favoriete Disney figuren (JA! Ik heb met Donald en Goofy gedanst!!) en krijg ik een meest awesome Minnie schminck op mijn gezicht. Op een gegeven moment is het denk ik een uur of 22.00 en besluiten we toch echt onder de wol te kruipen, ons klaarmaken voor dag 2. De wekker is namelijk gezet om 5.00 uur, want om 5.45 gaan we al onderweg naar het startvak voor de 5 km race. Dit is de eerste race voor mijn man en onze eerste race samen.

img_4324

Deze krabburger was echt super lekker. Sorry; ik ben geen foodblogger en dus zien mijn foto’s van eten er niet zo lekker uit. Maar geloof me. Deze was LEKKER!

img_4293

Because I am HAPPY!

img_4299

Op naar een leuk feestje!

img_4321

Dansen met Donald en Goofy, wat wil je nog meer!?

img_4325

Wow wat een super gave schmink!

img_4335

Wat een artiest! Zo gaaf dit!

img_4337

Mister Artist Himself. Les Artist!

Ik heb er om een miljoen redenen enorm veel zin in en besef nog maar even weer hoe dankbaar ik ben met deze waanzinnige kans en val na een lange dag met een big ass glimlach in slaap…

“I am on my way. I can go the distance! I don’t care how far. Somehow I’ll be strong I know. Every mile will be worth my while. I would go most anywhere to find where I belong.” – Hercules.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *