Meteen naar de inhoud
Home » #EXPLORE : De Lemelerberg (Oost Nederland)

#EXPLORE : De Lemelerberg (Oost Nederland)

Gisteren was het tijd voor wederom een stukje ontdekken van Nederland. Explore. Het mooiste wat er is. Gewoon gaan, je hardloopschoenen aan en nieuwe gebieden ontdekken. Het liefst met een groep (nieuwe) mensen. Zo ook gisteren. Wij als groep ASICS FrontRunner leden uit Nederland (en België of course, amai!) proberen met de “ASICS FrontRunner on Tour” heel Nederland te ontdekken. Samen met andere enthousiaste lopers. De eerste concrete data zijn al geprikt en gisteren was het aan Gerrit Voortman om de aftrap te doen. Ik kon natuurlijk niet achterblijven. Gerrit en ik vertegenwoordigen het mooie Oosten van het land en daar zijn we trots op ;-)! En eerlijk is eerlijk; ik had nog nooit op de Lemelerberg gelopen. Voor mij is het maar een half uurtje rijden, al merk ik toch dat ik voor mijn eigen trainingen niet zo maar even een half uurtje in de auto ga zitten.

Verzamelen!

We zouden om 11.00 uur van start gaan, dus om 10.45 stond ik al te trappelen op het verzamelpunt. Even handjes schudden. Maar help: dit waren allemaal MANNEN. Met snelle benen. Gerrit: wat doe je me aan?! Ik wist dat Gerrit een echte veteraan was, maar had beter even zijn ‘geschiedenis’ kunnen bekijken (PR op de marathon: 2.21.33). Gelukkig kwam vlak daarna de eerste dame aanzetten en uiteindelijk waren we geloof ik met 4 dames in een groep van ca. 25 man. Een mooie, gezellige en diverse groep. Gerrit deed een leuk welkomstwoordje en we gingen van start.

Toen Gerrit aangaf dat het een rustige loop van ca. 14 km zou zijn (uit te breiden naar 20 km) tussen de 10 en 11 km per uur dacht ik: mooi. Dat wordt een heerlijk herstelrondje. Maar daar kwam ik op kilometer 3 al van terug. Want Gerrit had een prachtige trail route uit gezet, tot aan het hoogste punt van 77,9 meter. Dit was zwaar. Dit was pittig. Maar dit was ook ZO MOOI! We konden gelukkig een aantal keer op een hoog punt even pauzeren omdat we op de groep wachten, maar dit had ik ook wel echt nodig, want dit was een zware training. Complimenten voor Gerrit die elke keer naar voren en weer naar achteren sprintte om de groep bij elkaar te houden EN voor zijn kennis over het gebied (ik was al 3x verdwaald) en het stukje geschiedenis. Ik was zwaar onder de indruk van het gebied en de geschiedenis!

De gelopen route in beeld!

Kaart met de hoogtemeters… dat was dus best pittig 🙂

De run in beeld

En omdat foto’s meer zeggen dan tekst, hier wat foto’s van gisteren!

Jammer van het slechte weer, want anders was dit uitzicht nog mooier!

Even pauzeren en wat water drinken op km 7

Selfie time!

Heel veel zand en steentjes terug gevonden in m’n schoenen.. mijn hondje vond dat ook er interessant al die andere geuren haha

Links, rechts.. dit was nog een van de brede paden :)!

Van zand tot steile stukken, het was een super divers uitgezet parcours!

Met een echte schaapsherder gesproken en natuurlijk even die schapen vastleggen (kijk er ook lekker serieus bij haha)

Pittig stukje..

Ja. Het was zwaar. Even uitpuffen na een HELE steile klim

En toen zat het er op! Pittig, maar super genoten!

PS zelf een keer op de Lemelerberg lopen? Houd dan de Facebook van Gerrit in de gaten of schrijf je in voor de Lemelerbergloop!

De Sallandse Heuvelrug of Borkeld ontdekken?!

Nu wil ik natuurlijk heel graag mijn steentje bijdragen aan dit toffe initiatief en denk ik er aan om de Borkeld of Sallandse Heuvelrug te kiezen. Een mooie, rustige tocht van 10 – 15 kilometer. Zijn er mensen die dit leuk lijkt? Uiteraard is het mogelijk dat we rekening houden met verschillende type lopers; langzaam, snel, wellicht een keer pauze tussendoor. Maar samen is leuker, dus het lijkt mij heel erg leuk! Mijn voorkeur gaat zelf uit naar eind september of begin oktober, ik ben bang dat ik het agenda technisch niet eerder voor elkaar ga krijgen. Het liefste op een zaterdag of zondagochtend. Ik houd jullie op de hoogte!

3 reacties op “#EXPLORE : De Lemelerberg (Oost Nederland)”

  1. Leuke ervaringen zijn dit!!! Ik probeer ook altijd nieuwe omgevingen te ontdekken rondom Rijssen. Ik ga heel graag mee als je dit gaat organiseren op de borkeld of sallandse heuvelrug! 😀

  2. tof om te lezen!! enorm vette blog! lijkt mij ook leuk om weer een keer een running dagboekje te lezen:). ben benieuwd wat voor trainingen je wekelijks doet! good luck;)

    1. Hoi Eline!

      Dit berichtje was nooit op mijn website terecht gekomen, wat gek. Maar leuk om te horen dat je eens een running dagboekje zou willen lezen. Lijkt me leuk om eens te doen! Ik ben nu aan het terug krabbelen van een blessure, dus mijn dagboekjes zouden nu nogal saai zijn, maar ik neem het mee als inspiratie voor een van m’n toekomstige blogs. Grappig om te horen dat je dit leuk zou lijken :)! Ik denk altijd, wie doe ik er een plezier mee om mijn trainingen te laten zien, haha :). Fijne zondag! Groetjes Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *