Meteen naar de inhoud
Home » FebRUNari: Een korte maand met lange(re) kilometers!

FebRUNari: Een korte maand met lange(re) kilometers!

Het is al weer 2 maart, dus dat betekent dat het tijd is om terug te kijken naar de afgelopen febRUNari maand! Een kleine “recap of the month” februari met daarin het rennen lekker centraal! Ik houd het mooi op febRUNari, want het was een maand waarin ik eindelijk weer mooi wat kilometers kon afstrepen en heel wat fijne trainingen kon voltooien. De maand waarin het weer lekker wat langer licht werd en ik dus niet al mijn doordeweekse trainingen in het pikkedonker hoefde te doen. Ik ben nu al benieuwd naar wat maart me gaat brengen! In deze maand zal de focus wat meer op herstel liggen dus zal ik denk ik niet deze kilometers gaan aantikken, maar ik weet zeker dat ik enorm ga genieten. Zeker als het zonnetje er weer een beetje bij komt kijken.. maar genoeg over wat er komen gaat, ik neem jullie even mee terug naar febRUNari en mijn favoriete en minst favoriete runs en trainingen. Lezen jullie mee?!

Kortste run
Ik had in februari niet echt hele korte runs; wel een keer dat ik op zaterdag mijn training in tweeën knipte; met een omweg naar de sportschool, even trainen en dan uitlopen naar huis. Dat uitlopen was dan vaak iets meer dan 2,5 kilometer. Maar mijn kortste run was op dinsdag 14 februari. Ik rende toen 4,2 kilometer met een pace van 5’33”. En omdat het Valentijn die dag was, deed ik voor de rest ook niet heel erg veel. Dit was denk ik dus mijn meest luie dag van de maand, maar wel een hele leuke!

Langste run
Dit was zondag 19 februari, toen liep ik heerlijk 22,22 km, een dikke halve marathon! Met een pace van 5’33” waar ik ook niet ontevreden over was. Ik heb bovendien lekker een stuk natuur meegepakt waardoor het extra genieten was.

Leukste run
Dat is lastig! Want ik vond het samen lopen met mijn lief op Valentijnsdag, hoe cliché ook, super leuk en gezellig, maar ik heb ook eigenlijk wel erg genoten van de wedstrijden die ik liep met alle mensen en supporters. En ik was ook wel erg blij dat ik weer die halve marathon afstand kon aantikken, dus die hoort ook zeker in het rijtje thuis. Ik kan niet echt overwegend zeggen dat er 1 run met kop en schouders bovenuit stak. Het was gewoon een super leuke maand!

  

Vervelendste run
Dat was zondag 12 februari. Er stond een duurloop van ca. 20 kilometer in de planning, maar na 6 kilometer deed mijn been vervelend en begon mijn rechterknie zeer te doen. Ik heb dus mijn training afgebroken en ben naar huis gelopen. Toch maakte ik 11,3 kilometer en het gemiddelde tempo was met 5’35” ook niet slecht, maar dat ik pijn voelde vond ik heel erg vervelend en daarom was dit zeker mijn vervelendste run afgelopen maand.

Snelste run
Dat was tijdens de Vondelrun op zondag 26 februari 2017, zie ook het kopje wedstrijden of lees hier het verslag van deze run.

Wedstrijden
Dit waren er twee deze maand!
De 8 van Apeldoorn tijdens de Midwintermarathon en de Vondelrun 10k.
Het verslag van de 8 van Apeldoorn lees je hier en het verslag van de Vondelrun vind je hier.

 

Kilometers februari 2017: 270 km.
Aantal runs: 33
Gemiddelde pace: 5’31”

Ik ben heel erg benieuwd hoe jouw februari was! Lekker de kilometers kunnen maken die je wilde maken? Of lekker het aantal keer de sportschool bezocht als dat je van plan was? Laat gerust een reactie achter, heel erg leuk!

Liefs Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *