Meteen naar de inhoud
Home » #RECAPOFTHEMONTH: Juli, de eerste maand van de tweede helft.

#RECAPOFTHEMONTH: Juli, de eerste maand van de tweede helft.

Hola! Daar zijn we weer. Juli, de eerste maand van de tweede helft. Van het jaar, dan. Tweede helft, dat klinkt als een voetbalterm. En ik ben geen voetballer. Geen verstand van, wil ik ook niet. Laat mij maar lekker hardlopen.  Als ik wat meters naar links of rechts uitwijk op een parcours mag dat gewoon, sta ik niet buitenspel. Alleen mogen ze soms wel wat gele of rode kaarten wat mij betreft uitdelen voor vervelende enkelstappers (daar gaat je schoen…) en elleboogduwers tijdens wedstrijden, maar dat terzijde. Goed, genoeg vergelijkingen met het voetbal. Dat kwam door die tweede helft. Eigen schuld, heb ik er zelf ingegooid, haha. Ik neem jullie mee in de #recapofthemonth: juli 2017!

De start van de tweede helft.

Hoewel ik tweede helft een beetje een negatieve lading vind hebben – ik weet niet waarom, beetje een ‘achterloper’ gevoel ofzo -, vond ik het bij start al meteen een fijne maand. Toen juli begon dacht ik: yes, de maand waarop de zon zich lekker laat zien! Maar nog fijner: yes, de maand begint met een weekend! Waarom ik dit fijn vind? In het weekend loop ik vaker wat langere afstanden, dus zou ik de maand mooi starten met lekkere kilometers. En dat vind ik altijd wel tof.

Challenge yourself. 

Toen de tweede week van juli startte, begon ik voorzichtig doelen te stellen: lekker rustig aan doen (tempo-wise), richten op loophouding en de kleine week erna dacht ik dan toch; stiekem de meeste kilometers hardlopen in een maand OOIT (voor mij. Tot nu toe). Leuk streven, maar erg ambitieus en ook enigszins tegenstrijdig met mijn eerste doel. “Ik zie wel hoe ver ik kom”, is het mantra wat ik tot ongeveer 1,5 week voor het einde van de maand aanhield. Totdat ik toen tot de conclusie kwam dat ik toch wel echt dit wilde gaan rocken en toen alle zeilen los gingen en alle standjes turbo erop. Wel met in het achterhoofd; je lijf geeft je signalen: gaat het niet, dan gaat het niet. Dan komt het wel een andere keer. Zo gezegd, zo gedaan… hoe dit verder in mijn hardlooprondjes verliep? Dat lees je hieronder!

Kortste run

In een maand met veel kilometers heb je ook korte runs, maar die zijn dan toch wat langer dan normaal :). Mijn kortste / kortere runs zaten rond de 6 kilometer deze maand.

Een van de dagen met wel een beetje blauwe lucht.. juli was behoorljik wisselvallig!

 

Lopen met een fantastische zonsondergang! En die wolken!

Langste run

Mijn langste run was op zondag 30 juli 2017. Dit was geen ‘aan een stuk’ run, eigenlijk waren het 2 runs (met ook wel even drinkpauzes tussendoor), maar ik heb hem wel als 1 training en dus run erin gezet. Ik had namelijk een koffie-date met mijn zusje en ben naar haar toe gelopen, koffie gedronken met lekkere dingen erbij… en daarna hop hop, weer naar huis. Toen tikte ik in totaal 24,7 kilometer aan. Wel lekker, dat ik eindelijk weer een beetje wat langere afstanden loop. Ik merk dat ik dit echt gemist heb.

Sjoeff…. veel maisvelden bij mij in de buurt :)! En stiekem was hier nog een beetje blauwe lucht.. vlak erna begon het heel hard te regenen 🙁

Nog een mooie sunset!

Leukste run(s)

Ik vond de runs die ik deed in Jelenia Gora (Polen) – de blog stond klaar.. maar goed keuzestress over de foto’s zorgden ervoor dat ik hem er nog niet heb opgezet.. woops! Maar ik beloof dat hij nog komt, maar ik knal nu eerst de recap er tussendoor.. – erg leuk, maar ook alle ‘social runs’ deze maand. Niet dat ik veel samen heb gelopen met anderen, zoals tijdens events, maar juist de loopjes met het sociale erom heen… het feit dat ik met m’n paps uit eten ging (lekker Surinaams!) en daarna toch met die volle maag nog even ging lopen… of dat ik weer met manlief een paar kilometer ging doen, terwijl hij eigenlijk geen zin had, maar toch meeging omdat hij weet dat ik dat zo gezellig vindt… en de clinic van Robert Lathouwers gecombineerd met het NK Atletiek in Utrecht was ook weer super leuk. En het ontdekken van de Lemelerberg was ook gaaf (en zwaar!) Kortom: heel veel fun deze maand tijdens en rondom alle loopjes :)!

Op de Lemelerberg!

Smile when you can do what you love :)!

Hardlopen in Polen en mooie verborgen meertjes ontdekken :)!

Samen met manlief tijdens de clinic van Robert, super gaaf!

Samen lopen in Polen!

Het was heel warm in Polen, dus veel tijd genomen voor water en selfies onderweg ;)!

Vervelendste runs

Nou, op de een of andere manier heb ik de laatste tijd last van: he shit ik moet naar de wc… tijdens het lopen. NIET fijn. Ik weet wel hoe het komt, hoor… met je luie reet op de bank belanden, je volvreten (sorry, soms is het echt vreten en geen eten), en dan daarna toch wel willen lopen. Ik merkte dit de laatste maand steeds vaker. Stom van mezelf. Gevalletje; eigen schuld, dikke bult.. daardoor heb ik een aantal runs afgekapt en ben ik ook een keer gewoon naar huis gelopen, naar de wc gegaan, en vervolgens nog een kleine 4 km eraan geplakt. En de natuur heb ik ook wel eens opgezocht… maar dat vind ik toch echt ook geen pretje :).

Pffffff…. #jezweettoch

Blauw, op blauw, op blauw :)!

Aantal wedstrijden

GEEN. Bummer. Ik kon helaas geen wedstrijden vinden bij mij in de buurt die pasten in mijn planning :(. Maar daardoor heb ik ook de focus op mijn eigen ‘wedstrijd’ / challenge kunnen leggen, en dat was ook best prima.

Een van m’n avondrondjes, daarna lekker de hond uitlaten :)!

Omdat beelden leuker zijn dan woorden…

Nog een paar van mijn favo snaps van afgelopen maand :).

Bij de straat parallel naast me lopen wilde paarden.. die zijn echt super lief! En heel aanhankelijk, dus niet echt super wild haha.. blokkeren heel vaak de straat :)!

Deze boef had mijn foamrol plek ingepikt en wilde aandacht… zie dat koppie. Kon ik niet weigeren haha :)!

Weinig met lopen te maken.. maar door dat benauwde weer lekker veel ijs gegeten :)! En wij hebben echt de beste ijsboer van de regio bij ons in de woonplaats dus dat is smikkelen! Deze at ik trouwens in Nijverdal, niet in Rijssen (zelfde ijsboer)

SJOEF! Let me fly! Ik kan me nogal vermaken met het maken van selfies tussen mijn runs.. moet er voor zorgen dat dit niet alle tijd in beslag neemt en ik veel te lang weg blijf hahaha

Blij met mijn nieuwe sportbril van Sziols, geen last meer van zon en vervelende vliegjes! en deze zit echt heerlijk! ook geen drukpunten achter m’n oren of op m’n neus. Ik ben fan :D!

Deze foto maakte manlief van me… dit gebied (Sallandse Heuvelrug) ligt op nog geen 2,5 kilometer van m’n huis, dus vaak ren ik vanaf m’n huis naar dit gebied. Echt genieten!

Eindstand? 435 hartstikke toffe hardloop kilometers. En dat maakt mijn eigen challenge DONE! Ik moest wel heel wat sportschool momenten er voor inruilen, maar hey… gotta do what you gotta do. In mijn geval ; what you love. Sportschool komt hopelijk deze maand weer, want deze maand is het even wat gas terug :)!

YEAH! De maand is voorbij en ik heb mijn eigen challenge volbracht! Tijd voor een vreugde jump :)!

Hoe was jullie maand? Ook leuke dingen gedaan? Ben heel erg benieuwd! Laat gerust een reactie achter, leuk!

Liefs Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *