Meteen naar de inhoud
Home » #RUNHAPPY: Part of one amazing team (ASICS FrontRunner)

#RUNHAPPY: Part of one amazing team (ASICS FrontRunner)

Jullie hebben het ongetwijfeld afgelopen maandag voorbij zien komen, de bekendmaking van de ASICS FrontRunner teams. Wereldwijd ging ASICS op zoek naar FrontRunners in 15 landen. En dat hebben ze geweten! 40.000 (!) gemotiveerde, fanatieke, gepassioneerde hardlopers en ASICS liefhebbers melden zich aan. Ook in Nederland (incl. België) was er een enorme groep mensen die deze kans aangreep, maar liefs 2.500 fantastische individuen. En er zou een team gevormd worden van in totaal 30 members (waarbij er al 4 core members bekend waren). Een snelle rekenkans laat zien dat je dus iets meer dan 1% kans zou hebben om geselecteerd te worden voor deze fantastische eer. Maar elke kans is er een, dus wie niet waagt wie niet wint! Met dit in mijn achterhoofd klom ik 3 januari meteen in de digitale pen.

Wat moest je doen.
Je passie voor het hardlopen en natuurlijk ASICS delen. Ook moest je in drie zinnen aangeven waarom jij de perfecte kandidaat zou zijn. Mensen die mij kennen snappen dat ik als ik over mijn passie spreek, vaak in volledige volzinnen communiceer en dat het beperken tot drie zinnen enorm lastig is (wat zeg ik: een enorme opgave!). Toch heb ik geprobeerd om de kern van mijn passie op papier te krijgen. Daarnaast mochten we onze favoriete schoenen benoemen en een foto insturen. Uiteraard konden we ook aangeven wanneer we actief waren op social media (Twitter/Facebook/Instagram/Blog). De registratie ging op 3 januari 2017 open en ik heb me die ochtend meteen aangemeld. En daarna was het bijna 7 weken duimen geblazen. Ondertussen bleef ik lekker m’n kilometers maken, maar in het achterhoofd was het wel spannend. Op social media zag ik zo veel inspirerende mensen voorbij komen die de hashtag #ASICSFrontRunnerNL , #ASICSFrontRunner of #ASICSFrontRunner2017 gebruikten, dat ik dacht: ook al word ik niet geselecteerd, deze groep mensen ga ik gewoon volgen! De passie en het enthousiasme was ongekend. In deze periode ben ik ook heel wat meer mensen gaan volgen op social media, kan ik zeggen :). Want als ik ergens blij van wordt is het dat je je passie kunt delen met mensen die dezelfde passie delen. Je laten inspireren en motiveren.

Wanneer kwamen de verlossende woorden.
Maandag 20 februari. Rond 10.00 uur. Ik was met een aantal super toffe mensen die ik al eerder had leren kennen omdat we dezelfde passie delen (hardlopen!) al druk aan het appen en aan het suggereren wie het zouden gaan worden. Ik had mezelf niet bij deze selectie ingeschat (Ik ben niet de jongste, niet de snelste, loop nog maar 2,5 jaar hard, heb geen professionele foto’s, roep wat ik denk, plaats foto’s gemaakt met m’n smartphonetje, heb geen enorm bereik via mijn sociale media kanalen, kom niet uit een vibrerend hippe plaats maar zit verstopt in het oosten van het land..), maar een aantal anderen hadden mij wel op “hun” ‘kanshebbers’ lijstje geplaatst (hoe lief!). Ik wist wel wat ik WEL te bieden had: mijn ongekende drive, passie en (stuiterende) enthousiasme voor het hardlopen. Iedereen die mij een beetje kent kan dit zonder te aarzelen beamen. Wellicht iets TE enthousiast soms, maar dat zit sowieso in het aard van het beestje. Meer of minder dan mezelf zal ik toch nooit kunnen (en willen) zijn.

In principe zouden de mensen die (dit jaar) niet geselecteerd waren, vrijdag 17 februari al bericht krijgen. Maar echt mijn mail openen durfde ik niet. Ik dacht niks te hebben ontvangen, maar ik durfde eigenlijk niet al m’n mapjes door te nemen. Bovendien: als je bijna 40.000 mails verstuurd kan er aan de verstuurde kant wat mis gaan; en tjah ik had ook een fout kunnen maken in mijn mailadres. Alles zoemde door m’n hoofd en alles was nog mogelijk…. Een heel zenuwachtig en zenuwslopend weekend was het wel, dat kan ik je wel verklappen. Toen iemand ineens het berichtje deelde met de bekendmaking begon ik nerveus, met het hart in de keel, te lezen. Zou ik erbij zitten?! Even dacht ik mijn naam niet te zien, maar ja.. daar stond ik! En dat gevoel, dat is echt amazing. En toen keek ik naar de totale lijst. Wat een toffe club! Echt een enorme eer dat ik part of the crew mag gaan zijn.

En nu?
Nou. Dat is nog even afwachten. Dat wil zeggen: de groep is net bekend. Er is al wel een enorme klik. Van een gedeelde WhatsApp groep waar we alles omtrent onze passie delen (en ehhh.. een werkdagje niet kijken betekent nu iets van 1.000 berichtjes gemist… serieus ;)!). Daarnaast zijn we allemaal mensen vol met enthousiaste ideeën, suggesties en een enorme passie voor het hardlopen. Dus niks is in beton gegoten. En dat maakt het enorm tof! Het gaat in ieder geval een meer dan fantastisch hardloopjaar worden, dat weet ik zeker. Ik kan niet wachten om met deze passionele lopers samen aan de slag te gaan om te bouwen aan one amazing community! Wat voor mij centraal staat is het team. Als individu ben je sterk, maar als team ben je nog sterker. We kunnen niet alleen leren van elkaar, maar we zijn ook zo verschillend dat het een uniek brouwsel is van passie, energie, commitment, fanatisme en nog een aantal van dit soort ingrediënten.

Wat gaan we doen.
Hardlopen. Nieuwe dingen ontdekken. Wellicht ook nieuwe landen. Alles kan gebeuren met deze fantastische en unieke community! Het draait centraal om het delen van onze passie (hardlopen!) en de trots om ASICS FrontRunner te zijn. We hebben het voornemen om zoveel mogelijk samen te lopen of wellicht elkaar te supporten tijdens een loop. Ik kan niet wachten om de gaafste en tofste wedstrijden en events te rocken als ASICS FrontRunner en met het ASICS FrontRunner team!

De 30 crewmembers
Na de bekendmaking was ik natuurlijk erg nieuwsgierig wie deze 30 ambitieuze mensen met passie voor hardlopen waren.  Het is fantastisch hoeveel diversiteit er in het team zit. Zowel professionele hardlopers als recreatieve hardlopers (jups, ik behoor echt tot die laatste categorie) zijn geselecteerd. Er wordt dus ook naast passie, enorm veel kennis gedeeld. En dus ben ik echt benieuwd wat dit voor mij persoonlijk gaat betekenen dit jaar (en hopelijk ook komende jaren). Van ex-topatleten, sprinters, trailrunners, triatleten, marathonlopers, ultralopers, van alles is te vinden in ons team. Ik weet van mezelf dat ik op sportief vlak enorm veel dromen en doelen heb en dat ik hier keihard aan wil gaan werken. Wie weet hoe ik dit jaar ga eindigen en wat ik van mijn bucketlist kan afstrepen.

Ik wil ook nog benadrukken in dit stuk dat ik denk dat ASICS nog wel tig andere fantastische mensen had kunnen uitkiezen. Ik weet dat in mijn directe en indirecte omgeving er mensen zijn die zich hadden aangemeld en die ik ook meer dan perfect in het rijtje had vinden passen. En dat ik ook voor hen baal dat ze het niet zijn geworden, want ik had het ieder met een enorme dosis passie voor het hardlopen gegund. Ik denk dat het ASICS team voor een onmogelijke job heeft gestaan. Ik kan me heel goed voorstellen wat voor teleurstelling het met zich mee brengt, of eventueel vragen/opmerkingen: waarom X wel en Y niet. Ik denk dat dit vragen zijn die niet beantwoord kunnen worden. Ik kan mezelf elke dag wel 10 keer knijpen (vol met blauwe plekken vanaf maandag ;)), en me afvragen waarom IK gekozen ben. Maar daarmee zou ik mezelf wellicht ook gek maken. Ik denk dat iedere hardloper uniek is. Ongeacht hoe snel, langzaam, groot, klein, jong, oud, ervaren, onervaren hij/zij ook is. En dat is ook wat je bij onze groep ziet. Dus ik hoop dat ik in ieder geval meerdere hardlopers kan en mag inspireren en motiveren. Net zoals vele hardlopers dit bij mij doen, elke dag weer!! Want of je nu in het team ‘zit’ of niet, bij hardlopen gaat het voor mijn gevoel om de hele community. Het is bizar hoe deze community werkt. Hoe mensen elkaar oppeppen gedurende een race. Een knuffel geven. Oppeppende woorden online. Hardloopmaatjes die samen over de finish knallen. Daar is wat het om draait. De liefde voor het hardlopen EN de liefde /steun/motivatie voor elkaar. Want als we met z’n allen gewoon een klein beetje lief zijn, dan was de wereld een stuk mooier :).

Follow us.
Een groot gedeelte kende/volgde ik al, maar een gedeelte van de crewmembers nog niet. Dus het eerste wat ik deed was een lijstje opstellen van de namen met de bijbehorende instagram accounts. Wel zo makkelijk (dacht ik). Dus wil jij ONS volgen (zou ik echt super leuk vinden!), dat kan op persoonlijk niveau door een van deze volgende accounts op instagram te volgen. Natuurlijk kun je via @ASICSfrontrunner ook op de hoogte blijven van de gehele internationale community.

# Naam m/v Instagram account
1 Joop Ruter (83) M
2 Valentino Saparuwe M @valentino_saparuwe
3 Daniel Gouw M @running_d
4 Erlinde Scheps V @Runwaygirlsnl
5 Manon Schutter V @Manon_runs
6 Mirthe Overkamp V @mirtheoverkamp
7 Martijn Mensink M @mindful_run
8 Jo Schoonbroodt M @jo.schoonbroodt
9 Irene Korstjens V @anothermiletorun
10 Grace Wabbijn V @run.with.grace
11 Debbie Meijer V @fitfunrun_com
12 Dennis Licht M @dennislicht
13 Petra Kerkhove V @petrakerkhove
14 Nils Pennekamp M @nilspennekamp
15 Gaby Rietmeijer V @gaby_runs_the_world
16 Wes Valcke M @wes_valcke
17 Louise Delputte V @Louisedelputte
18 Richard Booms M @richard_runs_marathons
19 Gerrit Voortman M @gerrit_voortman
20 Hedwig van Bree V @runhedwigrun
21 Chantal de Lange V @chantaldl
22 Natalie Sinke V @glamrunner
23 Roderick Cremers M @cremers
24 Jermaine Maaijen M @jermaine.is.running
25 Patty ter Harmsel V @fiercetobe
26 Monique van de Velde V @runningwithmo
27 Celeste Engwerda V @celeste_love2run
28 Maartje Bregman V @gezonderecptjes
29 Chris Berendse M @chrisberendse
30 Robert Lathouwers M @robertlathouwers

En jij, ga jij je inschrijven voor 2018?! Hopelijk breidt de groep zich nog meer uit, want hoe meer mensen de passie voor het hardlopen delen, hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *