Meteen naar de inhoud
Home » #RACEDAY 2: Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend part 1: 5 KM Race

#RACEDAY 2: Disneyland Paris – Val d’Europe Halve Marathon Weekend part 1: 5 KM Race

Met dezelfde glimlach waarmee ik de vorige avond in slaap viel, word ik op zaterdagochtend om 5.00 uur wakker. Ik heb super vast en lekker geslapen. Dat is echt uniek; meestal ben ik zo zenuwachtig dat ik half slaap en ver voor de wekker wakker ben. De combinatie van de lange dag ervoor en de waanzinnige omgeving zorgen voor zo’n zen stand bij mij, iets wat ik totaal niet gewend ben maar zeker wel aan kan wennen.

Rise and shine.
Nadat ik wakker ben wordt ook mijn man langzaam wakker en geef ik aan dat we ons klaar mogen maken voor onze gezamenlijke race. Eentje die heel bijzonder is, om meerdere redenen. Niet alleen is het onze eerste race samen. Het is zijn eerste wedstrijd ooit en het is een enorme mijlpaal voor hem (en ons) omdat dit het eerste is waar weer echt van genoten kan worden na een lange blessuretijd bij mijn man na een heftige val. Dat we deze race samen mogen beleven betekent enorm veel voor me. Ik besef dat dit misschien nog wel waardevoller is dan mijn eigen moment morgen, de halve marathon. Ik besluit de hele race te gaan filmen en enorm te gaan genieten. We pakken snel even een snack voor de run en lopen dan samen met de groep naar de start van de 5k in Disney Village. Voor 6.30 staan we al in het startvak. Daar is het best koud en heb ik zin om te gaan lopen, brr! Ons doel was (voor hem) de 5 km onder het half uur, maar we hebben dit doel enigszins bijgeschaafd omdat we ook gewoon lekker willen genieten van de race. Uiteindelijk zullen we ons doel alsnog behalen, maar we staan super relaxt in het startvak.  Om 7u begint de race, wij startten niet in het eerste startvak maar volgen kort erna.

De race
Dan beginnen we. Met lopen. Wow. Wat is dit tof! Ik kijk wel even vreemd op wanneer mensen beginnen met lopen en niet gaan rennen. Achteraf denk ik dat dit echte Disney fans zijn die de mogelijkheid aangrijpen om het park en de personages eerder te zien. Die lopen af en toe de ‘echte’ lopers een beetje in de weg, maar het schetst wel de magische aantrekkingskracht van het park en de personages. Ik kijk mijn man aan en zeg: daar gaan we lieverd! Go go go! De eerste Km vliegt voorbij. We zien een aantal Disney personages (plus gigaaaaaaaaaaaantische wachtrijen) en besluiten om wel te filmen maar niet te stoppen. Ik geef aan dat we het tempo wat moeten laten zakken, want we zitten net boven de 5’00” per KM en ik weet dat dit te veel voor mijn man is. Het is de omgeving, de adrenaline en alles meer. Ik geniet op en top. De tweede en derde kilometer vliegen ook voorbij. Iets voorbij en rond km vier begint mijn man wat moe te worden. Ik blijf hem motiveren en aanmoedigen. Ondertussen ben ik enorm melig en begin ik te zingen en andere mensen aan te moedigen. Dit omdat dit voor mij gewoon echt relaxt lopen is en ik dus 100% kan genieten omdat ik geen harde focus of eisen heb. Bij de waterpunten gil ik dat ik geen water nodig heb maar coffee en iedereen aan de kant krijgt een dikke high five. De laatste paar honderd meter zijn best verraderlijk omdat je nog even een stukje omhoog moet en dan een bocht om en nog wat zigzaggen. Ik wacht nog even en geef wat gas terug zodat ik hand in hand met mijn man kan lopen. We hadden afgesproken dat als hij het moeilijk kreeg ik zou blijven motiveren en iets voorop zou lopen. Maar we gaan het halen die 30 min! Althans; de 5 km hebben we volgens onze horloges al aangetikt en we streven af op een paar honderd meter meer… mijn man heeft het de laatste meters wel wat zwaar; hij heeft net te veel gegeven rond km 3 en 4 en te weinig ontbeten om de juiste energie te hebben. Ik blijf glimlachen en blijf positief en met een big ass grijns komen we de finish over. Wow. We did it!

img_4378

Blije hoofdjes!

img_4380

Ready set go!

img_4257

De startnummers liggen klaar, wij zijn klaar voor deze magische reis!

“Happiness is the richest thing we will ever own.” — Donald Duck

Super trots dat zijn eerste medaille wordt omgehangen maak ik een foto van mijn man. We genieten enorm na. We horen muziek en ik begin spontaan te dansen en gek te doen. Wow, wat was dit te gek!! Langzaam aan gaan we op weg naar het ontbijt en maken we ons klaar voor een tweede dag in het park.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *