Meteen naar de inhoud
Home » SHOW YOURSELF – VEILIG OP PAD DEZE WINTER [+ GIVE AWAY!]

SHOW YOURSELF – VEILIG OP PAD DEZE WINTER [+ GIVE AWAY!]

Het is al weer december en dat betekent dat we richting de kortste dag van het jaar gaan. Het zogenoemde ‘winterpunt’ is op zondag 22 december. Met deze korte dagen vertrek ik van huis in het donker en kom ik terug in het donker. Er blijft doordeweeks dus weinig (lees: geen) ruimte over om met daglicht te trainen. Niet écht mijn favoriete trainingsperiode, maar toch ben ik altijd weer blij als ik een blokje om ben geweest.

Vorig jaar toen ik zwanger was in deze periode en in het donker trainde, besefte ik me des te meer hoe belangrijk het is om goed verlicht te zijn. En verwar reflectie zeker niet met verlicht zijn! Telkens als ik liep, dacht ik: ik ren niet alleen dus moet veilig en zichtbaar zijn.

Ik ben dus grote voorstander van goede verlichting als ik op pad ga. Ik kwam online in contact met Bee-Sports (tevens partner van Veilig Verkeer Nederland) en omdat deze ook in het mooie Twente zitten (Holten) ben ik langs gegaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Er was een directe klik en ik ben meteen op pad gestuurd met een mooi tasje vol met producten die ik kan gaan testen de komende periode.

GIVE AWAY!

Niet alleen zal ik jullie dus laten weten hoe mij de producten bevallen, ik ga de komende week tot aan Kerst als Kerstvrouw én nog een beetje als verlate Sinterklaas fungeren, want ik mag meerdere producten naar keuze verloten! Hoe/wat/enzovoort… Dit lees je aan het eind van deze blog.

Ik ga eerst nog mijn favoriete TIPS geven om verlicht op pad te gaan en voor je eigen veiligheid (en misschien die van een ander!) te zorgen.

TIP 1: ZORG VOOR REFLECTERENDE / OPVALLENDE KLEDING
Reflectie is iets heel anders als verlichting, maar ik ben liever ‘dubbelop’ goed aangekleed, dan niet. Want helemaal in het zwart op pad gaan in deze donkere maanden is gewoon niet zo verstandig. Ik draag dus graag felle kleuren en doe kleding met reflectie aan.

TIP 2: ZORG VOOR 360 GRADEN VERLICHTING
Vaak zie ik mensen hardlopen met een mooi lichtje aan de voorkant. Dit is een goede start en beter dan niets. Bovendien zie je dan waar je loopt. Maar bedenk je wel dat de auto die jou tegemoet komt rijden, je niét ziet. Dus: zorg altijd voor verlichting aan je voor- en achterkant. Het beste is dat je voor witte/gele verlichting hebt en aan de achterkant rode verlichting en geen witte verlichting. Dit is herkenbaar voor de auto mobilist.

TIP 3: ZORG VOOR HET KERSTBOOM EFFECT
Meer is in het geval van zichtbaarheid zeker niet minder. Naast een harnas, doe ik ook andere actieve verlichting aan om bijvoorbeeld mijn enkels en/of polsen.

TIP 4: WEES BEREIKBAAR EN IDENTIFICEERBAAR
Mocht er iets gebeuren (je hoopt het niet, maar je weet het nooit!), dan is het altijd handig dat je je telefoon bij je hebt en iets waarmee je jezelf kunt identificeren.

TIP 5: PROBEER ZOVEEL MOGELIJK WEGEN MET AUTO’S TE VERMIJDEN
Dat klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Toch probeer ik in het donker vaak de weggetjes te pakken waar alleen fietsverkeer is.

TIP 6: LOOP LINKS
Hier is niet iedereen voorstander van, maar ik blijf het een voordeel vinden dat ik tegemoet lopende/rijdende/fietsende mensen/verkeer zie. Ik ben het al zo vaak tegen gekomen dat een fietser op zijn mobieltje zat en mij niet zag. Dus naast verlichting gebruik ik ook vaak nog mijn stem om me naast zichtbaar ook hoorbaar te maken.

TIP 7: VOEL JEZELF ONZICHTBAAR
Je moet jezelf helemaal zichtbaar maken, maar doe alsof je onzichtbaar bent. Dat wil zeggen: let op voorrangswegen waar jij voorrang hebt toch extra op. Ga er vanuit dat mensen je, ondanks je hoge Kerstboom-gehalte, toch niet zien. Op deze manier ben je alerter tijdens je loop.

! G I V E A W A Y !

Samen met Bee-Sports geef ik tot aan Kerst meerdere producten naar keuze weg, die in mijn test pakketje zit. Dat wil zeggen dat je kunt kiezen uit de volgende producten!

 1. Een Dog Led Band (oplaadbaar via USB) in het groen t.w.v. € 14,95
 2. Een LED Vest in de kleur Lime (oplaadbaar via USB) t.w.v. € 34,95
 3. Een Led Head Light Ultimate Plus t.w.v. € 24,95
 4. Een Reflective Spray Textile t.w.v. € 29,95
 5. Een Body Light t.w.v. € 34,95
 6. Reflective Led Gloves t.w.v. € 19,95
 7. Een Led Waist Bag t.w.v. € 24,95
 8. Een “Click” Led Safety Band t.w.v. € 12,50
 9. Een 7 Colours in 1 band t.w.v. € 14,95

Wat moet je doen om kans te maken?

 • Laat in een reactie of in een eigen post / foto weten welk product je wil winnen en waarom.
 • Gebruik de hashtags #BeeSports en #Fiercetobeseen / tag ons in je foto zodat we je post kunnen volgen.
 • Leuk voor ons is als je de post deelt. Maar we gaan daar geen extra winkansen aan hangen 😊. Volg ons wel even op Instagram (@fiercetobe / @beesportsnl) en/of op Facebook.

Bee-Sports maakt een winnaar bekend op 18 December, en ik maak de laatste winnaar bekend op 22 december, zodat de presentjes nog onder de kerstboom kunnen komen te liggen!

Niet gewonnen of je wilt meteen wat scoren voor onder de kerstboom? Met de code patty15 (let op; kleine letters!) krijg je 15% korting in de webshop. En het leuke is: ik krijg dan ook een klein beetje van de winst mee… en die gaat in de spaarpot van mijn dochtertje! Jij blij en ik & mijn dochtertje blij!

De Give Away is alleen open voor BeNeLux. De winnaar krijgt zo snel mogelijk na de bekendmaking de prijs thuis gestuurd door Bee-Sports.

En tot slot… wat is jouw favoriete tip om goed zichtbaar te zijn?

Liefs Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *