Meteen naar de inhoud
Home » Sport Diary. Lets go and move some more!

Sport Diary. Lets go and move some more!

Zo. Het was al weer een tijdje geleden dat mijn laatste blog online stond. Ik was druk bezig met sporten en NADENKEN over mijn blog en het niet doen. Terwijl ik normaal de combinatie denken en doen samen toch echt beter vind dan er alleen over nadenken ;-)! Maar met al die gekke (ok ik beken; te heerlijk zonnige) dagen tussendoor zoals Hemelvaart/Bevrijdingsdag… werd het even een kwestie van prioriteiten. En dat was : Werk + sport. De vrijheid die ik vorige week zo ervoer waarover ik blogde, voelde deze laatste 9 sportdagen ook een beetje als: te veel willen doen en daarom te krap in je eigen tijd zitten. Dus de focus de komende periode op wat meer balans. Maar ik wil gewoon graag een goede krachttraining combineren met mijn hardlooptrainingen om mijn lijf optimaal deze zomer door te laten komen. Want eerlijk is eerlijk, de afgelopen winter was niet al te best voor de fysieke weergave van mijn shape en dit had weer zijn effect op pijntjes, kwaaltjes, noem maar op. Work in progress; dus! Het waren wel heel erg actieve 9 dagen, met soms meerdere keren sporten op een dag. Heerlijk. Maar nog even weer een optimale verhouding tussen kracht en hardlopen vinden! De laatste week (vanaf maandag) ging dit weer super, maar die week ervoor was er door te veel activiteiten te weinig ruimte voor mijn krachttrainingen :)! Maar there we go. Lets go and move some more. Dat is het mantra geweest de afgelopen 9 dagen en dat heb ik aardig zo vol weten te houden. Waarmee en hoe ik actief ben geweest? Dat lezen jullie hieronder in mijn sport diary!

Vrijdag 6 mei 2016
De dag na een heerlijke zonnige Hemelvaart/Bevrijdingsdag en voor mij een lekkere vrije dag. Door het heerlijke weer krijg ik alleen maar meer zin om te sporten, maar ik moet eerlijk bekennen dat ook de terrasjes me dan te graag aankijken. Een combinatie ervan proberen te maken is dus het beste! Dus ik heb heerlijk in de ochtend gehoelahoept en ook nog 8,6 km hardgelopen (met een pace van 5’11”; dus niet langzaam maar ook niet super snel)

 

6 mei 2016

Dat was een actieve 6 mei! Lekker in korte broek! Heerlijk, toch? En zo’n hoelahoep met gewichten is ook écht goed voor je core!

Zaterdag 7 mei 2016
Ik had vandaag een erg lange dag voor de boeg, dus uitslapen zat er niet in. Ik wilde super graag lopen (wat een heerlijk weertje!) Dus stond om 5:30 uur buiten (jups, in de ochtend, op een zaterdag..) en liep lekker 6,4 km hard op een lekker tempo (5’10”). Verder had ik helaas geen tijd om het krachthonk op te zoeken L!

8 mei 2016 deel 2

Mijn tweede rondje van de dag… en toen even planken. En ja; dat is een heerlijk schaduwplekje voor een luie hond.. die wel even mee wilde stretchen.. dat dan wel weer 😉

7 mei 2016

Wow, wat is de natuur toch mooi als die aan het ontwaken is. Met zo’n heldere lucht en mooie zonsopgang maak je mij héél erg blij. Dan maakt het ineens niet meer uit dat het 5.30 u op zaterdag ochtend is.

Zondag 8 mei 2016
Vandaag had mijn triatlon vereniging een wedstrijd op de planning; kilometer zwemmen, fietsen en 5 km hardlopen. Ik heb nog geen fiets helaas (ik houd me aanbevolen voor tips en sponsoring :P), dus besloot om alleen lekker te gaan hardlopen. Omdat het een erg warme dag werd koos ik ervoor om lekker vroeg alvast te gaan (maar niet te vroeg, want wilde wel een beetje het gevoel van uitslapen hebben). Ik liep heerlijk 11,1 km hard (5’15”) met een waterflesje mee voor onderweg. Toen heerlijk lang relaxen in de zon met goed gezelschap en toen kriebelde het heerlijke weer zo dat ik nog snel een dik 25 minuten ommetje ging en dus 5 km liep (5’13”). Niet zo erg dus om een keer mijn lekkere zwemtraining te missen ;-)! Normaal loop ik graag een wat langere duurloop, maar door de planning dus twee keer een wat korter stukje. Ook genieten!

 

8 mei 2016

Staart in en gaan. Ondertussen ging wel mijn veter los ergens op de helft, maar toen kon ik even genieten (en wat plaatjes schieten ;))! Wat een heerlijke zondag!

Maandag 9 mei 2016
Mijn motto: een goede maandag/begin van de week staat voor een goede week. Dat probeer ik altijd wel. Dus een week kick-starten, daar word ik blij van. Dus om 6u stond ik buiten om met mijn rondje hardlopen te beginnen, omdat ik rond 7u al naar mijn werk ga. Ik liep heerlijk 6,3 km hard en hup hup toen snel douchen en na het werk. Wel mijn sporttas mee, want direct uit het werk ging ik naar de sportschool voor mijn kracht training. Goede voornemens, right? Als warming up nog 5,55 km hardgelopen (ik wil dan altijd maar 10 min, maar dan loop ik zo lekker dat ik denk; ach, waarom niet!) en daarna heerlijk een kracht rondje gedaan. Hoppa! Dat voelt goed.

maandag 9 mei 2016

Weer zo’n mooie zonsopkomst. Want een selfie in het donker binnen, dat is niet echt helemaal wat zoals je ziet met zo’n iPhone tegen de kant aan 😉

maandag 9 mei 2016 deel 2

Even lekker zweten in de sportschool. Gelukkig een korte broek aan! en toevallig matchte vandaag wel écht alles. Van koptelefoon tot haarband tot sportbroek tot aan mijn sandbag haha!

Dinsdag 10 mei 2016
Ik kwam niet om 5u mijn bed uit (moet een keer kunnen, toch?) dus ik plande mijn avond wat anders in. Ik wilde lekker kracht training gaan doen, maar ben eerst 6,3 km gaan hardlopen. Daarna heb ik nog netjes mijn kracht training afgerond. Genieten gewoon!

dinsdag 10 mei 2016

Even een lekker kort rondje en dan hup lachen de sportschool in. Blijven stretchen! Voor je run, na je run en ook zeker na de krachttraining! Mijn run was de warming up en stretch vooraf in een 😉

Woensdag 11 mei 2016
Als het even kan dan wil ik graag in de ochtend lopen met die lekkere lange lichte dagen. Niet alleen omdat ik dan gewoon mijn dag gewoon lekker fris begin, vol met energie, ook omdat ik dan het gevoel heb dat ik de wereld aan kan als die nog ligt te pitten ;-)! Dus om 5.59 uur begon mijn run. Ik liep een klein rondje, 5,23 km ; op de een of andere manier werkte mijn been niet met mij mee.. beetje vervelend. ’s Avonds deed ie het wel weer, dus toen ik voor mijn kracht rondje naar de sportschool ging pakte ik nog lekker even 5 km mee! Dat opgeteld heb je dan zo weer lekker 10 km op de dag te pakken.  En de spiertjes konden het wel even merken hoor, 3 dagen krachttraining achter elkaar. Ik pak wel elke keer andere spiergroepen, maar sommige spiergroepen gebruik ik dan toch ook of doe ik er even kort bij… En in combinatie met het lopen is dat soms even aftasten hoe dat gaat (en dus soms moet je bijschakelen en je programma wat aanpassen).

woensdag 11 mei 2016 deel 2

Altijd leuk een voor en na foto. #JEZWEETTOCH En planken voor die runnerscore.. Zucht 😉

woensdag 11 mei 2016

Ja, na een run in de hitte (ook al is het 6u in de ochtend!) moet ik altijd wel even bijkomen…

Donderdag 12 mei 2016
Een heerlijke dag. Ik kwam even weer mijn bed niet uit om 5u (confession), dus ging direct uit mijn werk een rondje om. Mijn Polar en Nike waren in debat met elkaar… mijn Polar gaf aan dat ik 5,86 km had gelopen en mijn Nike app gaf 5,55 km aan. Ik moet in dit geval zeggen, gezien mijn ervaring van het parcours (lol) dat de Nike app gelijk moet hebben gehad. En op zich was dit prima, want met een pace van 5’15” was ik prima tevreden voor deze donderdag. Ook omdat ik ’s avonds lekker een uurtje zwemtraining had, waar ik ook een kleine 2 kilometer nog zwom. Weer zo’n lekker actieve dag! Deze week kan niet meer stuk…!

donderdag 12 mei 2016

Wat bijzonder is het toch als je gewoon binnen een kilometer van je huis een natuurgebied hebt en je gewoon samen met de paarden en koeien kunt lopen!

Vrijdag 13 mei 2016
Vrijdag. De 13e. Zo’n dag waarbij iedereen zegt; oeiiii vrijdag de dertiende… ik niet, hoor, ik ben lekker tegendraads en bewijs heerlijk het tegenovergestelde. Dus om 5.54u begon ik met mijn rondje en liep ik heerlijk 7,5 km hard. Moest wel iets sneller dan gepland (5’23”), zodat ik nog snel me kon opfrissen voordat ik naar mijn werk zou gaan. Snel sporttas in de auto gooien, want ik wil direct uit het werk mijn kracht training er nog in gooien als laatste keer deze week omdat ik weet dat ik zaterdag dat niet red. Bovendien wil ik ’s avonds lekker uit eten, dus ja dan moet je even slim plannen! Als warming up kon ik het weer niet laten en liep ik ook 5,2 km hard en deed een heerlijk krachtrondje. Hoppa. Lets go rock this weekend!

vrijdag 13 mei 2016 deel 2

Even toch de sportschool in en wat core stretch oefeningen en kracht training. Alles om mijn lijf optimaal te bedienen!

vrijdag 13 mei 2016

Super gaaf in de ochtend; zwanen die nog aan het ontwaken zijn, baby eendjes en een mooie roze gloed en zonsopgang. Heerlijk begin van de vrijdag!

Zaterdag 14 mei 2016
Vandaag stond ik om 7.30 al weer buiten mijn bed te trappelen.. Ik wist dat ik niet mijn duurloop kon gaan doen, maar plande een heerlijk rondje dat uiteindelijk op 9,3 km uit kwam (5’15”). Daarna ging ik mijn CrossXvest ophalen (kan niet wachten om deze te testen!) en heb ik nog een kleine 20 minuten wat loopschool oefeningen gedaan. Ook weer een geslaagde dag. Ik mistte wel mijn kracht training vandaag, maar dat is even niet anders. Morgen vervalt door Pinksteren helaas mijn zwemtraining en dus moet ik nog maar weer even gaan kijken wat ik daar voor in de plaats zet. Ik moet zeggen dat ik wel weer moet afkicken hoor, van dat mooie weer naar dat druilerige. Doe mij maar gewoon lekker weer die zon terug!

zaterdag 14 mei 2016

Wat heerlijk dat als ze regen voorspellen je toch nog een rondje in de zon kunt maken voordat het inderdaad los gaat. Genoten! Mijn lange top zelfs uitgedaan de laatste kilometers en tussendoor nog even gespeeld met een bankje om wat kracht oefeningen te doen. En dan voor en na de run altijd tijd voor Nespresso!

En, hoe was jullie sportweek? Ik kijk terug op een zeer actieve week met eindelijk weer een goede aanwezigheid van mijn kracht programma. Ik moet nog wel duidelijke doelen gaan stellen qua trainingsprogramma voor deze kracht sessies, maar ben zeker niet ontevreden. Dat smaakt naar meer en na een zeer actief vervolg. En weer te volle wasmachines. Gelukkig met die zomerse temperaturen is het veel kort spul, maar jemig ; het tikt écht aan! Iets met nooit genoeg sportkleren enzo… To be continued, dus ;-)!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *