Meteen naar de inhoud
Home » Sport Diary | The Sun Makes Me Wanna Move

Sport Diary | The Sun Makes Me Wanna Move

Het is weer tijd voor een sportdiary! De laatste was van 14 mei, ruim een week geleden. Maar omdat ik graag de zondag er ook nog bij wilde pakken plaats ik hem nu. Het was namelijk best een actieve week! Niet alleen omdat we een extra lekkere vrije dag erbij hadden (Tweede Pinksterdag), de sport diary wordt ook gevuld door mijn eigen drang en motivatie om meer het krachthonk in te duiken. En ja; the sun makes me wanna move dus de kilometers heb ik ook best wel gemaakt deze week. Lees jij weer mee?

Zondag 15 mei
Helaas is er vandaag geen zwemtraining in verband met Pinksteren, maar ik besluit toch een lekkere 10 kilometer te gaan hardlopen en wat krachttraining te gaan doen. Omdat ik graag meer krachttraining wil gaan doen besluit ik om mijn CrossXVest voor het eerst te dragen tijdens een workout waarmee ik 2 kg mee pak. Een uitgebreid verslag van deze training schreef ik al eerder hier!

Zondag 15 mei

Kracht en cardio gecombineerd op deze mooie zondag met mijn CrossXVest!

Maandag 16 mei
Ik ben altijd gek op dit soort dagen die je eigenlijk cadeau krijgt. Tweede Pinksterdag.  Het was heerlijk weer en dus kwam er een duurloopje op de planning te staan. Omdat ik er zo lekker in zat liep ik ruim 23 kilometer (23,1k) en ruim 2 uur later stond ik weer thuis. De sportschool was bij ons helaas gesloten, dus krachttraining zat er niet in.  Ook trainde ik deze duurloop op mijn hartslag en hierover schreef ik gisteren toevallig een blog. Die kun je dus hier nog even lezen als je van cijfertjes houdt!


Een heerlijke duurloop op maandag 16 mei!

Een heerlijke duurloop op maandag 16 mei!

Dinsdag 17 mei
Ik had braaf de wekker om 5.45 uur gezet omdat ik graag voor mijn werk nog een kort rondje wilde doen. Mijn bed lag alleen zo lekker dat ik de wekker snel een uur later zette. Omdat ik de train voor mezelf moet ik het wel leuk blijven vinden. Dus dan maar even change of plans. ’s Avonds stond een kracht training op de planning in de sportschool en hiervoor liep ik nog 6,7 kilometer. Dus toch lekker de kilometers gepakt en mijn krachttraining gedaan! Omdat ik direct uit mijn werk ging had ik ook nog lekker wat aan de avond, dat vind ik wel net zo fijn. Even snel een liga, eiwitreep, banaan of pakje Belvita voor de training zodat ik wel genoeg energie heb (dit doe ik dan meestal als ik in de auto stap, ik doe er ca. 50 min. over voordat ik bij mijn sportschool ben vanaf het werk; en dan is het al een beetje gezakt voor de training).

De beentjes moesten er weer aan geloven!

De beentjes moesten er weer aan geloven!

Woensdag 18 mei
Vandaag was ik voor de wekker wakker en stond ik dus voor 6 uur al buiten te trappelen om lekker te gaan lopen. Het was echt heerlijk weer en 6,3 kilometer later kwam ik met een voldaan gevoel van mijn run terug; klaar om de werkdag fris te starten! Na het werk ging ik weer snel naar de sportschool voor mijn krachtrondje. Als warming up liep ik nog 5,5 kilometer hard en ronde ik mijn kracht workout af. Dat voelt goed!

Van het licht van zonsopkomst tot TL licht; ik train met alles ;-).

Van het licht van zonsopkomst tot TL licht; ik train met alles ;-).

Donderdag 19 mei
Weer was ik er als vroege vogel bij. Vandaag was het zo vroeg en liep ik zo lekker op tempo (heerlijk dat ik eindelijk weer een beetje mijn tempo in de trainingen terug vindt!) dat ik 7,3 kilometer kon meepakken voor mijn werk. Toen ik uit mijn werk weer kwam ging ik voor de verandering niet naar de sportschool, omdat er ’s avonds een uurtje zwemmen in de planning stond. Maar ik was zo snel thuis (lees: er stonden minder files) en het was zulk lekker weer dat ik nog even een klein rondje liep voor het eten (echt klein, lees 4,1 kilometer). Maar wat waren deze extra kilometers lekker, zeg! Vervolgens snel lekker eten en op naar de zwemtraining. Lekker een uurtje programma afgewerkt en zo’n 1800 meter gezwommen. Ook tijdens deze training had ik mijn hartslagmeter om en analyseerde ik al eerder deze cijfertjes.

Weer lekker gevarieerde training en weer veel moois buiten gezien!

Weer lekker gevarieerde training en weer veel moois buiten gezien!

Vrijdag 20 mei
Vrijdag vind ik altijd een heerlijke dag om te sporten, op de een of andere manier heb je dan een dubbel gevoel; je rond de werkweek lekker af en je start het weekend goed. In ieder geval was ik weer vroeg wakker en klaar om te bewegen. Ik moet zeggen dat ik telkens onderweg tegen mezelf een discussie aan ging hoeveel kilometer ik zou maken. Ik liet mijn lijf het bepalen. Uiteindelijk ging die steeds beter zijn best doen en dus kwam ik op een rondje van 6,3 km uit. Waarna ik daarna eigenlijk nog energie te over had. Direct uit mijn werk besloot ik weer de sportschool in te duiken na mijn warming up van een rondje van 5,6 kilometer. Lekker een kracht training afgerond, maar ik voelde nog wel wat spiertjes ook van de zwemtraining dus besloot mijn lijf niet te hard aan te pakken en erna te luisteren en de focus te zetten op de zaterdag training.

In de ochtend in een flinke bui terecht gekomen; 's avonds was het gelukkig droog binnen ;-). Behalve al het zweet haha...

In de ochtend in een flinke bui terecht gekomen; ‘s avonds was het gelukkig droog binnen ;-). Behalve al het zweet haha…

Zaterdag 21 mei
Ik kwam ergens tegen dat het zaterdag 21 mei #GoalDay2016 zou zijn, met als doel om mensen meer dan 10.000 stappen te laten lopen. Dit is overigens een erg interessant onderwerp, waar ik later nog een blog aan zal wijden. Ik had in ieder geval energie te over en nog wat goed te maken van de vrijdag training en besloot al mijn energie in mijn ochtend workout te stoppen. Want mijn ochtend is mijn feestje! Als ik vroeg begin dan heb ik energie te over voor de rest van de dag en bovendien is de hele dag dan nog in te plannen met wat je ook maar wilt doen! De sportschool gaat bij ons om 8.30 open op zaterdag en dus besloot ik eerst als warming up een stuk te gaan lopen om te eindigen bij de sportschool. Dit werd 10,3 kilometer. Vervolgens deed ik nog een kort rondje op de fiets (13,9 kilometer) en begon ik aan de krachttraining. Ik was inmiddels heerlijk warm en de kracht training ging super! Ik wilde niet mijn spieren tot het uiterste pushen omdat ik wist dat ik voor zondagochtend nog een mooie zwemtraining op het programma had staan, maar besloot wel om net wat extra reps erin te gooien (wel wat lager op gewichten). Uiteindelijk liep ik nog een kleine 2 kilometer uit en rende ik naar huis. Nou, dat laatste was de bedoeling alleen me was hungryyyy… dus rende ik naar de supermarkt die ongeveer 300 meter van ons huis zit ;-)! Dus dit was nog weer een kleine 3 hardloopkilometer wat ik aan het dag totaal kon optellen. Met een volle boodschappentas toen naar huis gelopen (ach, beetje extra krachttraining) en genoten van de dag. In de middag nog heerlijk richting de stad gefietst en genoten van de zon, terras, ijs en meer. Het was dus best een actieve dag! Maar niet een die het uiterste van mijn lijf vergde. Maar wel een dag om enorm van te genieten.

Van actief naar lekker lui met ons lieve hondje! Een heerlijke dag.

Van actief naar lekker lui met ons lieve hondje! Een heerlijke dag.

Zondag 22 mei
Voor vandaag stond mijn zwemtraining op de planning. Lekker 1,5 uur zwemmen. Het is altijd wel erg vroeg voor de zondag (ik start om 8.30 en moet dus om 8.00 al in de auto zitten), maar achteraf voelt het altijd zo goed! Vandaag hadden we een rustige maar echt gevarieerde training. In totaal zwom ik denk ik zo’n 2,5 kilometer. Toen ik thuis kwam had ik nog energie over en dacht ik; nog snel even een rondje voordat het heel hard gaat regenen. Het weer was echt goed te doen. Het was wel een beetje benauwd, maar omdat het een beetje ging miezeren compenseerde dat wel weer het e.e.a. 10 kilometer later stond ik weer bij mijn voordeur en was ik klaar voor een voor de rest lazy Sunday.

Weer lekker gevarieerde training met eerst een zwemtraining en toen heerlijk een rondje om (incl. heerlijk stuk door het bos!). ready for a lazy sunday!

Weer lekker gevarieerde training met eerst een zwemtraining en toen heerlijk een rondje om (incl. heerlijk stuk door het bos!). ready for a lazy sunday!

Samengevat kan ik zeggen dat ik erg blij ben met deze week. Weer een goede aanwezigheid van mijn kracht programma; waarbij ik nog wel meer een programma moet volgen, maar dat terzijde. Het smaakt in ieder geval weer naar een actief vervolg. Nu hopelijk dat die zon ons nog een beetje goed gezind is, want de voorspellingen voor volgende week zijn niet zo mooi. Jammer! Want op de een of andere manier doet dat toch altijd weer wonderen ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *