Ga naar de inhoud
Home » Een terugblik op 2016: mijn Top 6 (sport) momenten!

Een terugblik op 2016: mijn Top 6 (sport) momenten!

Het is vandaag al weer 31 december 2016. Al weer een jaar voorbij. De goede voornemens vliegen voorbij, je ziet heel veel flashbacks en overzichten van een jaar. Dus kan ik niet achterblijven met een terugblik op 2016. Nu ben ik zelf niet echt heel goed in terug kijken, ik kijk liever vooruit. Maar ik wil best even stil staan om terug te kijken naar wat 2016 mij gebracht heeft op sportief gebied. Het was namelijk een jaar met hoogtepunten en een groot dieptepunt (spierscheur in september, tijdens de run van het jaar: de halve marathon in Disneyland Paris). Nu sta ik liever stil bij de meest positieve dingen dan met de negatieve, dus ik som hier zes (vijf is ook zo standaard, he..) van mijn favoriete momenten op. En dan ben ik klaar voor 2017!

 1. Het aantal loopkilometers.
  Ondanks mijn spierscheur liep ik ruim 2.700 kilometer hard dit jaar (ergens tussen de 2.705 en 2.709; ik houd een dubbele administratie bij en er zit ergens een klein verschil.. OEI!) Ik wilde graag 3.000 hardloopkilometers maken, maar met mijn spierscheur heb ik bijna 50 dagen verloren waarop ik niet kon lopen. In totaal liep ik op 310 dagen hard in 2016 en daar ben ik heel erg blij mee. En ach; nu gaan we gewoon kijken wat 2017 gaat brengen!

  patty-jaaroverzicht

 2. Een PR op de halve marathon.
  In april liep ik mijn eerste wedstrijd halve marathon. Ik liep deze in 1.41.59. Dit was voor mij een ‘thuiswedstrijd’, ik liep deze in Enschede. Ik heb echt genoten! Dit kun je natuurlijk hier nog even terug lezen.
  IMG_6180
 3. De Dam tot Damloop by Night en de Dam tot Dam loop.
  Twee wedstrijden achter elkaar… dit wilde ik ook graag tijdens de Zevenheuvelenloop doen, maar dat kwam er helaas door de spierscheur niet van. Het lukte wel tijdens de Dam tot Damloop. Wat een leuke twee dagen waren dit! Ik had maar een hotelletje gepakt. Ik wilde de nacht rustig aan doen, maar dit lukte me natuurlijk niet (daarover kun je hier meer lezen). De Dam tot Dam zelf was warm. En door mijn iets te hoge inspanning de dag ervoor haalde ik er niet helemaal uit wat ik van plan was, maar ik heb genoten. Niet alleen van het parcours, ook van het weerzien van veel hardloopvrienden die ik tijdens events en online heb leren kennen!
  img_3802
 4. De Zevenheuvelenloop.
  Ik had soort van oranje-groen licht om op te bouwen met mijn been na de spierscheur. Ik had al zoveel mooie wedstrijden moeten cancelen, maar wilde deze proberen. Gewoon. Als het maar 5 km zou zijn had ik er ook vrede mee. Ik liep hem uit. Niet alleen als haas voor Joanna (@Happyfeetnl), maar gewoon ook zelf. Mijn langzaamste kilometers ooit. Maar ik maakte ze wel. Dus ook deze komt echt in mijn top 5. No matter what, I will keep on rising!
  img_6651
 5. De laatste run van 2016.
  Omdat ik 2016 gewoon fantastisch wilde afsluiten ging ik ook op de laatste dag van het jaar naar buiten. Het was enorm koud, mistig en ook nog eens enorm glad, maar al met al kon ik 9,2 kilometer bijschrijven. En sloot ik de December maand af met 167,7 km. Wow. Ik ben normaal gesproken van het afronden en zou eigenlijk nu naar buiten willen gaan om nog 300 meter te rennen.. maar weet dat ik mezelf halt moet toeroepen nu af en toe. Niet te snel willen gaan. Die kilometers komen wel weer. Mijn lijf is nu het belangrijkste. En ik heb elke dag van deze maand mogen lopen en kunnen lopen. Dat was mijn doel. En dat heb ik gehaald. Dus eigenlijk is mijn laatste top 5 mijn ‘runningstreak’ die ik vanaf 25 november al volhoudt in combinatie met de laatste run van het jaar.

  img_8954

 6. Samen 5 kilometer!
  Tegendraads als ik ben sluit ik de Top 6 niet af met de laatste run, maar met een run die ik ook heb gedaan in Disneyland Paris. De 5 kilometer samen met mijn partner. Ik heb hem na een flinke val, waarna hij zijn passie niet meer kon uitoefenen (tennis en squash i.v.m. geblesseerde en complexe schouderfractuur), gecoacht op weg naar 5 kilometer. Deze wedstrijd was voor ons de kers op de taart. Samen een eerste wedstrijd lopen. We hebben van elke kilometer genoten. En het doel? Binnen de 30 minuten? Gehaald, natuurlijk! Dus het weekend Disneyland heeft ook veel moois gebracht :).
  hanno-patty-disney

En natuurlijk ben ik ook met mijn blog begonnen dit jaar. Met nog niet zoveel consistentie en wat minder berichten dan gepland, maar helaas zijn er soms zaken in het leven die we niet kunnen overzien. Voor 2017 heb ik grootste plannen en hoop ik dat ik jullie kan vermaken en inspireren en wie weet ook motiveren.

Wat zijn jouw favoriete sport momenten van het afgelopen jaar? Ik hoop dat jullie net zo hebben genoten van 2016 als ik en wens jullie al het goeds toe voor 2017.

Liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *