Meteen naar de inhoud
Home » Actieve mini-vakantie in eigen land met twee kleine kindjes, zó doe je dat!

Actieve mini-vakantie in eigen land met twee kleine kindjes, zó doe je dat!

Ik ben een echte ‘globe-trotter’. Ik houd ervan om de hele wereld te zien en naar plekken te gaan waar andere mensen misschien niet zo snel gaan. Zo heb ik Venezuela, Isla Margarita, Curaçao, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Thailand, Cuba en nog vele andere mooie plekken van de wereld mogen zien. Maar ook minder verre bestemmingen zoals de Zwitserse en/of Italiaanse bergen spreken me enorm aan.

Naast het ‘zien’ van de wereld houd ik er ook enorm van om actief te zijn op vakanties: hardlopen, fietsen, wandelen, duiken, paragliden, hiken, zwemmen, you name it, I am into it. Voor mij betekent actief bezig zijn ontspanning en dat doe ik dan ook graag.

Voor het eerst op een SUP!

Met twee kleine kindjes kijk je toch anders naar vakantie. Verre reizen schrikt ons niet af, maar voor kleine ‘get-aways’ kijk je ook snel naar iets dichter bij huis. We wilden daarom graag een mini-vakantie (lees: weekendje weg) boeken met het gezin om er even lekker uit te zijn. Maar wat ga je dan doen? In onze kleine mini auto past niet zo heel veel (onze grote auto is letterlijk verzopen tijdens een van de vele stormen), dus daar wilden we rekening mee houden. En met een gezin sleep je toch wel veel weg. We kwamen al met al met wat zoekwerk uit bij het Mölke. Daar gingen we ‘vroeger’ heel vaak heen en ze hadden nu hele mooie nieuwe accommodaties, het échte glamping gevoel. Want we blijven wel luxe-paarden in dat opzicht; in een tentje kamperen met twee kindjes van net 3 en nog geen 1 had niet onze voorkeur. Daarnaast, het Mölke is voor ons nog geen 10 minuten rijden. Tien minuten vanaf huis een écht vakantiegevoel! Hoe mooi is dát!

Wat tips met twee kleine kindjes

Ik ben zelf heel erg van de lijstjes en maak deze graag klaar. Belangrijkste tip vind ik denk ik toch rekening houden met het weer én met het buiten-leven een EHBO kitje hiervoor; zonnebrand, tekentang, pleisters, goede schoentjes, kleren die vies mogen worden, zonnepetjes, etc..

Verder vinden kindjes bijna álles leuk en hoef je helemaal niet veel te plannen om ze te vermaken. Het Mölke had bovendien zó veel verschillende plekjes / speel gebiedjes in het park, dat het elke keer een nieuwe plek voor de kleintjes leek!

Leuke activiteiten in de omgeving met de kindjes

Er zijn veel betaalde én onbetaalde activiteiten die je kunt ondernemen in Rijssen. Hier vind je mijn favoriete lijstje!

 • Lekker varen in een fluisterbootje bij het Mölke;
 • Een stukje wandelen over het Reggepad of een van de andere mooie routes;
 • Hardlopen in de omgeving;
 • Fietsen in de omgeving, er liggen leuke fiets/wandelkaarten bij het Mölke!
 • Bezoek van de Pelmolen;
 • Het lekkerste ijs haal je bij Bonvanie in het centrum van Rijssen
 • Even lekker struinen in het Volkspark / Parkgebouw bij kasteel De Oosterhof. Tip: hier is een mini kinderboerderij voor de kleintjes! En dit kost niks.
 • Ga naar het Rijssens Leemspoor museum
 • Er zijn veel leuke dagjes uit in de omgeving, zoals kinderboerderij Dondertman in Holten, het iets grotere Flierefluiter in Raalte of het Avonturenpark in Hellendoorn.
 • Het Bos van Daantje Das (Holten) / Kabouterbos (Nijverdal) bij Holterberg / Sallandse Heuvelrug
 • Fietsen samen met de kindjes (fietsen kun je ook huren bij het Mölke!)

Wat het Mölke écht genieten maakt

Het Mölke had voor ons écht het ‘slow living’ gevoel. Gelegen aan de Regge, in de natuur, heb je het gevoel dat je er echt even uit bent. Daarnaast vonden wij het heerlijk dat we elke keer een stukje konden wandelen om bijv. een vers ontbijtje te scoren in de streekwinkel of een patatje bij de snackbar. Daarnaast was het ‘bezoeken’ van de verschillende speeltuintjes een leuke invulling van onze dag!

Het lekker spelen, eten & (sportief) genieten samen maakte het dat we echt konden opladen met het gezin.

Ons huisje (de Happy Oak Lodge) was daarnaast fantastisch. Twee slaapkamers, een grote keuken (mét vaatwasser én magnetron én ruim fornuis), een walk-in / en-suite badkamer, ruim toilet en heerlijk lichte woonkamer. Wakker worden met een kopje Nespresso uit het Nespresso koffiezetapparaat. De kers op de taart was de hot tub die we niet hadden verwacht. HEERLIJK! Zelf de hot tub aanmaken met hout en aanmaakblokjes en een paar uur later lekker hierin.

Onze sportieve activiteiten

We hebben een heerlijk actief weekend gehad. Wil je weten wat we zoal actief hebben gedaan? Lees dit dan hieronder!

Vrijdag

Vrijdag hebben we voordat we gingen inchecken heerlijk op het fluisterbootje gevaren met ons gezin. We waren net op/voor de bui terug, dus het was sprinten naar onze accommodatie. Maar we konden gelukkig daarna lekker opwarmen.

Zaterdag

Zaterdag ben ik begonnen met een rustig loopje van 5 kilometer (wat uiteindelijk 6 km werd vanaf de accommodatie). Ik kon tijdens dit rondje 2x mijn armspieren gebruiken voor het voetveer pontje (pontje waar je als wandelaar en fietser op kunt, wat je zelf met de hand bestuurd). De route was heerlijk door de natuur, gedeeltelijk over het Reggepad. De route is niet handig om te fietsen en/of met de hardloopwagen, dus ik ging alleen. Bij terugkomst zorgde ik voor verse broodjes uit de streekwinkel.

Ik moest mijn rondje wat inkorten, want later in de ochtend stond ik voor het eerst op een SUP. Dit wil ik zeker nog een keer doen wanneer het nog wat warmer is. Het was echt heel erg leuk om te doen. We gingen eerst tegen de stroom in, daarna met de stroming terug.

Verder wilde mijn meisje graag zwemmen en hebben we dit ook nog gedaan in het kleine badje binnen. Het water was wel wat koud, dus we hebben er niet te lang in gezeten.

Verder kwam ik deze dag aan zo’n 25.000 (!) stappen, ondanks dat ik maar een heel klein rondje had hardgelopen. De ‘sportiviteiten’ die hiertoe hebben geleid? Lekker een vers broodje scoren (wandelend), langs de verschillende speeltuintjes (wandelend). Kortom: zonder écht actief te kiezen, ben je zo nóg heel actief!

Wil je dit rondje van 6 kilometer lopen of bekijken? Via mijn Strava account kun je het rondje zien, maar hem ook downloaden als GPX en hem importeren als route in je eigen horloge, zodat je hem zelf kunt lopen! https://www.strava.com/activities/7176788422

Rondje van 6 kilometer vanaf het Mölke

Zondag

Zondag ging ik na mijn bakje koffie en een ontbijtje voor een wat langer rondje. Ik had een rondje van een kleine 11 kilometer uitgestippeld, maar uiteindelijk werd het omdat ik nog naar de accommodatie moest, 12 kilometer. Dit keer hoefde ik maar 1x met mijn armen aan de slag bij het handmatige pontje en genoot ik van de omgeving langs onder andere de Regge. Dit rondje gaf heel wat leuke hoogtepunten in Rijssen weer, zoals de Pelmolen, langs het Volkspark, voorbij kasteel het Oosterhof, het voetveer pontje, deze route had alles. Echt aan te raden als je wat wil zien, lekker grotendeels onverhard of buitenaf wil lopen. Het laatste stukje loop je langs de rand van het industrieterrein, maar je bent ook zo weer in de natuur. Dat vind ik altijd een gek contrast / gewaarwording.

Verder hebben we zondags heerlijk op het park gespeeld, zijn we nog even naar het kleine Regge strandje geweest (maar hier was het eigenlijk nét te koud voor), hebben we samen over het park gewandeld, zijn we op de kabelbaan langs de Regge geweest én hebben we nog heerlijk in de hot tub genoten.

Wil je dit rondje van 12 kilometer lopen of bekijken? Via mijn Strava account kun je het rondje zien, maar hem ook downloaden als GPX en hem importeren als route in je eigen horloge, zodat je hem zelf kunt lopen! https://www.strava.com/activities/7176788422

Rondje van 12 kilometer vanaf het Mölke

Wat hebben we allemaal op het Mölke gedaan

 • In het overdekte zwembad geweest met mijn kleine meisje;
 • In de indoor speeltuin gespeeld, met zandhappen als gevolg;
 • Elke dag een vers ontbijtje gehaald in de streekwinkel;
 • Een heerlijke pizza gehaald, vers klaargemaakt in de streekwinkel;
 • Een fluisterbootje gevaren;
 • Voor het eerst op een SUP gestaan;
 • Heerlijk patatjes gescoord bij de Big Snack Corner;
 • Gelunched bij pop-up restaurant ‘bij de Buren’ (Mölke x Brodshoes)
 • Heel vaak op- en neer op het grote buiten luchtkussen gesprongen;

Wat hebben we niet gedaan, maar willen we zeker nog een keer doen

 • Uit eten in het restaurant (helaas pindakaas, zowel het restaurant als het pop-up restaurant zaten VOL! En het nieuwe restaurant was nog nét niet geopend dit weekend);
 • Kanovaren (niet heel handig met 2 kleintjes);
 • Een green scooter gehuurd;
 • Fietsen gehuurd;
 • Een green buggy gehuurd;
 • Showbowlen;
 • De sauna opgezocht;
 • Een escape-kist gehuurd;
 • Waarschijnlijk álle speeltuintjes nog niet bezocht;
 • In de boomhut aan het water slapen (álleen al voor de instagram plaatjes haha);
 • Slapen in een kinderbungalow (de ridders & prinsessen zal denk ik op de hoogste voorkeursplek staan mijn dochtertje kennende!);
 • Een gevulde ontbijtmand regelen! Dit zagen we de laatste dag nádat we ons eigen ontbijtje hadden gehaald. Een keer in de watten worden gelegd lijkt me ook wel wat!

(het Mölke heeft een overzicht met al hun faciliteiten hier staan )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *