Meteen naar de inhoud
Home » Alles. En nog ietsje meer.

Alles. En nog ietsje meer.

More

Wat wil ik? Alles. En als het kan het liefst een beetje meer. Atlhans, dat is vaak hoe het een en ander zich in de praktijk uitwerkt. Want in basis ben ik snel tevreden. Met kleine dingen. Een mooie zonsopgang, een mooie run in een mooi natuurgebied, quality time met mijn friends en family. Maar toch. Toch is er dat stemmetje in mijn hoofd dat het lastig vind om keuzes te maken. Wat resulteert in een gevoel dat zegt “Ik wil alles. En het liefst nog ietsje meer”. Dat is natuurlijk echt niet altijd mogelijk. Maar daardoor ontstaat er wel frictie. Het gevoel dat je niet alles hebt kunnen geven, omdat je zelf vond dat je nog wat extra had moeten doen. Terwijl je toch wel echt alles gegeven hebt. Het streven naar “perfectie” (ik gebruik bewust aanhalingstekens, want perfectie is alles behalve objectief en is een subjectieve maatstaf die je jezelf oplegt) en zulke hoge eisen aan jezelf stellen dat je soms in een spagaat komt te zitten. Dat je liever denkt “dan maar niet” in plaats van “95%”. Dit is ook de laatste tijd op mijn blog gebeurd. Ik vond dat ik niet de inspiratie had om interessante artikelen te schrijven. Dat ik niet de volle 200% kon geven. Dat mijn verhalen wellicht niet interessant genoeg waren. Dat mijn thema’s niet aansprekend genoeg zouden zijn. Dat mijn blog voor mijn gevoel nog  niet “af” is, omdat ik nog zoekende ben naar wat ik graag zou willen schrijven.

Maar terug naar het onderwerp: ik wil alles. Wil ik dat wel? Nee, natuurlijk niet. Soms wil je wel een beetje “meer”, maar als ik iets heb geleerd is het dat het enige wat goed is met “te” erin is “tevreden”. En ik ben over het algemeen, zoals ik ook in de eerste regels schreef, snel tevreden. Toch is er een frictie tussen mijn tevredenheid en de strenge eisen aan mezelf en het streven naar een soort van “meer” (om het woord perfectie wederom te vermijden zonder het in een subjectief kader te plaatsen).

Maar voor nu ben ik tevreden. Tevreden met het feit dat ik meer wil, maar ook tevreden met dit moment. En op dit moment wil ik graag mijn ervaringen weer meer met jullie gaan delen en schrijven over hetgeen ik leuk vind. Dus mag het alsjeblieft weer een beetje meer zijn? De komende tijd staan er zoveel leuke events en wedstrijden op de planning dat ik onder andere daar aandacht aan wil besteden, maar ook zal ik jullie weer mee proberen te nemen in mijn sportweken, passies enzovoort. Keep on moving! Enjoy the ride.

Liefs Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *