Meteen naar de inhoud
Home » April || Eindstand.

April || Eindstand.

Het is al weer 30 april. De middag is begonnen en ik twijfel nog even. Ga ik de eindstand opmaken? Of doe ik nog een rondje? Nou… ik denk van niet. Alleen het is wel erg lekker weer. Ach. Dan kan ik die altijd bij mei tellen, toch? Ik heb zin om terug te kijken en scroll door mijn Nike running app en foto’s. Alleen verrek… niet al mijn foto’s staan er. Dus pak ik instagram er maar even bij. O ja. Die run. O ja. Dat weer. O ja, toen zag ik dat. O ja, toen was het zo koud… iedere renner zal al deze flashbacks herkennen en ik blik graag op mijn april 2016 maand terug.

De eindstand van deze april? 35 runs en 260,5 kilometer. Mijn verrekte Nike app geeft 259 km aan. Dat komt omdat het eind april gewoon begon te sneeuwen en mijn app toen maar 3,51 km kon meten i.p.v. de 5 die ik toch echt liep. Misschien moet ik dus toch maar naar buiten ;-)! Ik weet dat ik handmatig die stand kan aanpassen, maar ik vind het overzicht met die gekke stipjes wel leuk. Als ik handmatig ga wroeten is mijn leuke stippelrondje weg. Dus ja. Pech gehad. Gelukkig ben ik een control freak en meet ik ook nog ouderwets in een schriftje en draag ik trouw mijn Polar V800.

Goed. April. Dat zijn dus heel diverse runs. Ik zal een paar hieronder highligten.

Kortste run
Een rondje van 3,25 kilometer op zaterdag 2 april samen met mijn lieverd. Heel erg trots dat hij aan het opbouwen is! We hebben natuurlijk een mooie foto onderweg gemaakt!

IMG_4401

Langste run
Zondag 3 april 2016. Lekker 21,7 km volgens mijn Nike app rondgedwaald door de natuur. Het was eigenlijk te warm voor mijn longsleeve en tight die ik aanhad, al was ik al wel mooi in vrolijke lente sferen gekleurd in mijn mint kleur. Had eigenlijk een shirtje aan moeten hebben! Maar ging deze dag weg voor een middellange duurloop van ca. 14 km. Het ging alleen zo lekker en was zo aan het genieten dat dit uitliep tot 21,7 km :). Een goede voorbereiding voor de halve marathon die stiekem al in mijn achterhoofd liep te wroeten.

IMG_4641

Snelste run(s)
Snelste ‘korte’ run: 5,01 kilometer met een pace van 4’42” op 23 april
Snelste ‘wedstrijd’ run: halve marathon. Nike app geklokt: 21,3 km 4’47”. Officiële tijd: 1.41.59. Zondag 17 april.

IMG_6868 IMG_6180

‘Vervelendste’ run
Op 20 april liep ik ,7 km met een pace van 5’40”. Mijn been deed alleen niet echt zijn best en ik was in zijn algemeenheid gewoon moe. Moe lichaam, moe hoofd. Ik moet zeggen dat de laatste 2 km dit wel weer opknapte, maar als ik dan toch een stempel met ‘vervelendste’ run moet maken, dan geef ik dat deze maand aan deze. Omdat gewoon net niet alles mee zat. Al moet ik zeggen dat ik afgelopen maand veel stil heb gestaan bij de Wings For Life challenge. Die wordt op 8 mei gehouden. Ik zou zeker een kijkje nemen en kijken of je mensen kunt sponsoren. Dat doe ik ook. Alle kleine beetjes helpen immers. Ik sponsor zelf Annemerel. Ik volg haar een tijdje en heb haar een keer ‘in het echt ontmoet’. Klinkt dat als een fan? Beetje wel! Ach, ik heb genoeg inspiratiebronnen. Daarover volgt vast nog een keer een blog. Maar voor nu: Annemerel wil 25 km gaan lopen. Ik hoop dat dit haar lukt. En ik steun haar. Dat hoeft echt niet veel te kosten! Zoals ze zelf al schreef; minder dan een half bakje luxe koffie bij Starbucks is al een mooi begin. Goed. Dat even tussendoor. Als je dit dan leest dan vind ik eigenlijk niet dat ik over een ‘vervelendste’ run mag hebben. Een beetje buikpijn, beenpijn of slecht weer… Eigenlijk bof je gewoon áltijd dat je mag lopen. Alleen soms is het gewoon wel fijn om voor jezelf een graadmeter op te hangen. Achteraf blijf ik altijd gewoon blij dat ik weer heb mogen en kunnen lopen, alleen is de ervaring tussentijds gewoon niet altijd zoals je zou willen. Maar dat accepteer ik dan ook met heel veel liefde ;-).

IMG_6453

Koudste runs
Lastig. Ik denk qua temperatuur de keer dat het sneeuwde. Dat was op 26 april. Bizar, want zelfs mijn Nike app hield er mee op. Hij gaf 3,51 km aan en heel veel stipjes… maar dit waren niet alleen de sneeuwvlokken van de foto maar ook de error onderweg van de app dat hij hem niet bij kon houden. Ik liep toen een 5 kilometer run, mijn nike gaf maar 3,51 km aan. De tweede koudste run was toen ik op 29 april in een mega mega hoosbui liep die ongeveer 40 minuten duurde. De eerste kleine kilometer was het een beetje motregen, daarna ging het steeds harder regenen. Hierdoor was ik tot op mijn vier lagen kleding doorweekt. Alles was zeik- en zeiknat. Dit was ook erg koud. Wel heel bijzonder dat de koudste runs gewoon eind april waren…..

IMG_7566 IMG_8101

Warmste run
Ik heb twee keer mijn korte broek buiten aangehad. De ene keer vond ik het nog net te koud (19 april) en de tweede keer was het heerlijk (21 april begin van de avond). De warmste run is voor mij dus 21 april. Dit was een heerlijk kort (voor mij tweede loopje van de dag) met mijn lieverd, die was jarig. Een kleine 4,2 kilometer, maar gewoon puur genieten! Dat is ook op mijn gezicht af te lezen ;-)! Al moet ik zeggen dat ik van elke kilometer geniet.

IMG_6619

Just go out and run. April, you rocked!
Voor de rest was April een waanzinnig leuke en gevarieerde maand. Ik heb geleerd dat als je naar je lichaam luistert je meer kunt dan dat je denkt te kunnen, maar dat je wel moet blijven luisteren. Ik heb genoten van 35 runs. Kort, lang, snel, langzaam. Het was gewoon weer genieten. Ik heb sneeuw en hagel en regen me niet tegen laten houden en heb genoten van de zonnestralen die al een beetje aanwezig waren. Ik heb heel veel verschillende outfits kunnen laten zien en ook heel wat kapotte teennagels en blaren gehad, maar al met al………… Just go. KEEP ON RUNNING!

IMG_8188
Dankjewel #30DaysOfRunning Challenge, ik vond het te gek! Kijken wat mei ons gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *