Meteen naar de inhoud
Home » #GEAR: Polar M430, de nieuwste running watch van Polar!

#GEAR: Polar M430, de nieuwste running watch van Polar!

Polar komt met een nieuw sporthorloge met geïntegreerde hartslagmeter, GPS en gepersonaliseerde en adaptieve trainingen voor de serieuze runner.  De nieuwe Polar is de Polar M430. Ik praat jullie kort bij over alle ins- en outs!

Polar M430

Wat is de Polar M430
De Polar M430 is een hardloophorloge met een geïntegreerde hartslagmeter waarbij pace en andere trainingen kunnen worden gemeten. Door 40 jaar onderzoek is er een speciale technologie gebruikt die erg accuraat is. Nog belangrijker is dat deze als gids kunnen gelden, zo zijn er Smart Coaching features die aantonen hoe de training is gegaan, kan er een voorspelde eindtijd worden gegeven en kunnen er aangepaste trainingen in worden geladen. En wat ik zeker moet noemen is de levensduur van de batterij: bijna 30 uur! Dit doordat er speciale GPS power modes zijn die er voor zorgen dat de batterij duur zo uitgerekt kan worden. In actieve trainingstijd met GPS en hartslagmeting heb ik gelezen dat hij het 8 uur vol houdt. Ik ben nu al fan! Want ik vergeet nog wel eens mijn horloge op te laden. Niet handig.

Hij is net zoals alle andere Polar smartwatches te synchroniseren met de speciaal ontwikkelde Polar Flow. Je kunt deze voor je telefoon downloaden maar ook voor op de computer. Ik vind het enorm tof dat ik gewoon meerdere horloges aan mijn account kan koppelen, waarbij ik gewoon al mijn trainingen zie. Zo kan ik variëren met mijn horloges, maar worden alle kenmerken wel op een juiste manier op/aan mijn account bijgeschreven! Vooral alle informatie die je er uit haalt is enorm, maar daar moet ik in een andere blog maar eens meer over vertellen, voordat ik te veel offtopic ga ;).

Polar M430

Hoe ziet de Polar M430 er uit.
Ik denk dat ik hem eruit vind zien als een combinatie tussen de Polar M400 en Polar V800. Het bandje is van siliconen, net zoals de Polar M400. En niet te vergeten dat hij de hartslagmeting op de pols heeft zoals de Polar M600! De knopjes/navigatie door menu etc. is weer net zoals de Polar V800. Hij is een stuk lichter dan de Polar V800 en zelfs dan de Polar M400. Qua wat hij allemaal kan moeten we hem natuurlijk niet in de context van de Polar V800 plaatsen, maar ik denk dat het een fantastische upgrade van de Polar M400 is. Hij is er in drie kleuren (oranje/zwart/wit). Natuurlijk ga ik als Dutchie voor de oranje kleur ;-)! Dus we draaien warm voor de eerste workout vanavond met deze nieuwe Polar M430, can’t wait! Ik las ergens dat hij bovendien maar 51 gram is, bizar natuurlijk dat al deze techniek in zo weinig gewicht verstopt zit.

Polar M430

Tech

 • Integrated GPS with SiRFInstantFix™ satellite prediction technology
 • Activity sensor
 • Manual and auto laps
 • Vibra alert
 • Waterproof (je kunt er dus mee zwemmen!)
 • 8 MB Flash memory
 • Rechargeable 240 mAh lithium polymer battery
 • Battery duration up to 8 hours of training time with GPS and optical heart rate

Mijn ervaring
Eerste indruk: top. Ervaring: nog niet. Hij is really vers van de pers! Dus voordat ik echt hier wat van kan zeggen.. moet ik eerst hard aan de bak, haha! Het kan moeilijk zijn om mijn favoriet de Polar V800 te evenaren, maar de eerste indruk van deze is meer dan goed. Vooral toch de geïntegreerde hartslagmeter is een echte plus. Ik heb zelf niet echt problemen met mijn hartslagband, maar ben wel zo’n muts die hem eens vergeet. Dan is dit een goede backup ;-)!

De prijs
Hij zal beschikbaar zijn voor € 229,90 en is beschikbaar vanaf mei 2017.

Meer informatie kan je vinden op de website van Polar.

2 reacties op “#GEAR: Polar M430, de nieuwste running watch van Polar!”

 1. Hoi!
  Ik volg je sinds de ladiesparkrun, leuke blogs! K ben druk aan t vergelijken met horloges en polar staat op nr 1. Maar vind het erg moeilijk een keuze te maken uit al die types.. deze klinkt goed..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *