Meteen naar de inhoud
Home » #1 Rundiary september: De eerste maand kilometers.

#1 Rundiary september: De eerste maand kilometers.

Waar augustus in het teken stond van vakantie en dus af en toe net wat minder kilometers dan gepland, staat september weer in het teken van opbouwen van kilometers. Met uiteraard als klap op de vuurpijl die waanzinnige halve marathon in Disneyland die ik hoop te gaan voltooien, maar ook veel andere mooie trainingskilometers. Lezen jullie in mijn rundiary mee op hoeveel kilometer de teller nu staat?

Donderdag 1 september
Met een heerlijke jetlag game mooi wat kilometers gemaakt. Ik had echt last van vreselijke vliegtuigbenen (heel erg zwaar!) en was erg moe. Maar door het lopen knapte ik juist op! En dus liep ik een mooie kleine duurloop en stond er aan het eind van de rit 13,01 kilometer op de teller, waar ik 1:04:27 over deed en dus met een pace van 4’57”best even weer wat up tempo!

img_3246

Vrijdag 2 september
Ik pakte weer even een Nederlandse zonsopkomst mee. Heel anders dan die op Bali, maar ook zeker genieten! De roze lucht die me even lekker toesprak… en zo had ik weer 7,3 km op de teller.

img_3247

Zaterdag 3 september
Meestal probeer ik, als het even lukt, op zaterdag nu wat meer kilometers te pakken. Dit vind ik gewoon een lekkere duurloopdag. Vandaag liep ik eerst 17 km op een lekkere, maar wel snelle, pace (5’04”) en vervolgens liep ik nog 2,6 km rustig uit. Daarna snel hup opschieten want het hele weekend zit ik voor de rest voor mijn werk in Keulen (Duitsland).

img_3248img_2755

Zondag 4 september
Vandaag heb ik een lange beursdag voor mijn werk, dit betekent tussen 7.15 en 7.30 richting de beurs. Daarom vroeg eruit voor een kort rondje! Omdat ik de stad niet ken, vind ik het vaak niet handig om heel erg lange kilometers te maken. Ik houd het bij 6,1 km en ben om 6.30 AM weer in het hotel, waardoor ik snel kan douchen, eten en daarna door aan het werk!

img_2784

Maandag 5 september
Een tweede beursdag in Keulen. Ik ben nog erg moe van de lange dag van zondag en besluit dus de kilometers wat in te korten om net iets langer te kunnen liggen. Ondanks dat dit minutenwerk is, voelt het goed. Toch weer een rondje van 5,3 km in de pocket!

img_2858

Dinsdag 6 september
De laatste dag in Keulen. Ik vind de route van dag 1 prima en loop deze, alleen net wat verder door. Dus eindig op 6,3 km.

img_2902

Woensdag 7 september
Ik ben helemaal knock out van het drukke weekend en de lange werkdagen en doe het vandaag rustig aan. In de avond loop ik rustig met mijn lieverd een 5,1 km. Ik wilde graag de kilometers wat opbouwen, maar luisterde even verstandig naar mijn lijf. Ik. Ben. Moe. Na het lopen douchen en onder de wol. Wat heb ik geslapen!

img_2983

Donderdag 8 september
Ik ben nog steeds niet terug in mijn ritme en skip dus mijn ochtendrondje (weer). Omdat het nogal warm is besluit ik laat in de avond te starten. Ik knip mijn run op; een snelle 8 km (werd uiteindelijk 8,1 km) (pace 4’54”) en vervolgens 2 km uitlopen. Er stonden wederom wat meer kilometers op de planning, maar wil niks overbelasten en dus luisteren naar dat lijf.

img_3091img_3093

Vrijdag 9 september
Wat heerlijk, I’m BACK! Althans… ik spring om 5.30 uit mijn bed en heb gewoon zin om te lopen! Er stond een rondje van 8 km op de planning, maar omdat ik zo lekker liep werden dit er uiteindelijk 9(,31). En hoppa, ik kan de dag waanzinnig starten! Voor in de avond stond er nog een rustige 5 km op de planning, maar door het weer was lekker uitgebreid tafelen en afsluiten bij de beste ijssalon bij ons in de buurt (met een mega mega hoorn met chocoladelaag, gevuld met de heerlijkste smaken ijs, een dikke toef slagroom en gecrunchte hazelnoot) even een veel beter idee. Morgen weer een dag!

img_3097

Zaterdag 10 september
Vandaag weer zaterdag en dus probeer ik weer wat duurloop kilometers te maken. Ik liep hetzelfde rondje als vorige week, maar op een iets rustiger tempo. Weer 17,01 km in de pocket. Daarna snel wat drinken, paar stabiliteitsoefeningen en 3,1 km uitlopen naar huis. In de avond zei mijn man spontaan dat hij nog een rondje wilde maken. Uiteraard ging ik gezellig even mee. Voor mij is dit een mooie lage hartslagtraining en het weer was fantastisch! De kilometers tikten dus mooi weg vandaag en het was echt een dag om van te genieten.

img_3239 img_3244img_3281

De eerste tien dagen van september telden mooi aan. Ik heb toch al ruim 100 kilometer gemaakt. Benieuwd wat voor moois de rest van de maand gaat brengen!

Hebben jullie nog leuke trainingen of events op de planning staan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *