Meteen naar de inhoud
Home » #DoeiDoei 2017! Mijn Top 5 aan Geluksmomentjes van 2017

#DoeiDoei 2017! Mijn Top 5 aan Geluksmomentjes van 2017

De kop van het nieuwe jaar is er al weer af. Voor mij zo kenmerkend aan ‘de tijd’ : het vliegt voorbij. Letterlijk en figuurlijk. Ik sta al met twee benen in 2018, terwijl 2017 eigenlijk awesome was.  Daarom leek het mij tof om mijn Top 5 aan ‘geluksmomentjes’ (op sportief vlak) van afgelopen jaar (2017) op de blog te zetten. Omdat het kan! En omdat ik het gaaf vindt om deze mooie momenten nog even – al is het op papier – te herbeleven. Dus een ode aan en een #DoeiDoei 2017!

 Top 5 Geluksmomentjes 2017

1.       Mijn herstel na de flinke blessure in 2016, met als come back een eind stand van 3.925 km gerockte hardloopkilometers en mijn eerste marathon in 2017. Beat that, injury!

Ik wilde en zou mezelf (en lijf) bewijzen dat ik terug zou vechten. De spierscheur die ik opliep tijdens de Halve Marathon van Disneyland Paris © in 2016 was echt een dieptepunt van dat jaar. Maar ik zou het negatieve me niet laten stoppen en begon meteen keihard aan mijn herstel. Dat ging met vallen en opstaan: ik kon ruim een week niet lopen. Maar: toen ik eindelijk weer een kilometer mocht hardlopen was ik SUPER gelukkig. Dat ik hier ruim 7 minuten over deed? Dat vond ik op dat moment niet erg. Genoeg wat er te winnen viel. En dat was waar 2017 voor mij over zou gaan: sterker terugkomen dan ooit.

  

 

2.       Mijn eerste marathon op 9 april 2017 in een tijd van 3:38:50

Het sluit een beetje aan op punt 1, maar WOW. Dit verdient echt een apart nummertje in m’n top 5. Al die onzekerheid van tevoren, maar dat op de dag zelf alles als een perfect laatste puzzelstukje in die puzzel op z’n plek valt en je gewoon je eerste marathon zo mag uitlopen.

 

3.       Een PR op bijna alle afstanden; de 5 km, 7 km, 5 EM, 10 km, 15 KM en halve marathon (pak die gewoon in 1 punt, hoppa!) EN stond ik 2 keer op het podium!

Dat maakt de tussenstand:
5 KM: 22.15 min tijdens een race in mijn oude hometown, Nijverdal (al liep ik zelfs nog iets sneller op ‘andere afstanden’ op dit punt)
7 KM: 29.13 min bij de Zevenheuvelennacht; 3e plek!)
8,05 KM: 35.47 min bij de Singelloop Enschede; 3e plek recreanten
10 KM: 42.44 tijdens Diepe Hel Holterbergloop
15 KM: 1.05.59 tijdens Zevenheuvelnloop
21,1 KM: 1.40.13 tijdens de Enschede Halve Marathon
42,195 KM: 3.38.50 tijdens de Rotterdam Marathon

4.       Samen lopen met gezellige loopmaatjes

In 2017 mocht ik deel gaan uitnemen van het ASICS FrontRunner the Netherlands team. Een hele eer! Ik liep niet alleen met deze toffe mensen, maar ook met vele andere hardloopmaatjes. Hardlopen verbindt en hardlopen verblijdt!

Als klap op de vuurpijl hielp ik ook nog eens hardloopmaatje en ASICS FrontRunner teammie Debbie aan een PR op de halve marathon met bijna 7 (!) minuten.

Hardlopen bij het Aviodrome!

Mijn man zijn eerste hardloopwedstrijd, dikke PR op de 5 km!

Met Petra en Celeste, waar ik halve haas van Peet was :-)!

Met mijn mam

In Neuss met Manon en Louise, dank aan Manon voor deze geniale bewerking, moes ik opslaan ;-)! Hopelijk herstelt Manon dit jaar helemaal, maar daar twijfel ik niet aan :-).

Op de Lemelerberg lopen met veel leuke mensen, Gerrit die dit organiseerde

Tijdens een clinic van Robert (Lathouwers) samen met Hanno

Dam tot Dam: FEESTJE!

Met Petra, Celeste, Monique en Chris na de Amsterdam Marathon! Daar liep ik de 8 en halve.

Mijn HELE familie die kwam kijken tijdens een hardloopwedstrijd. Alleen maar liefde!!

  5.       Lopen in verschillende landen: Polen, Cuba, Rhodos

Omdat nieuwe hardloopplekken, waar dan ook, fantastisch is. Het voordeel aan deze landen was toch echt het mooie weer; gegarandeerd leuke hardloopplaatjes 🙂

Gewoon in eigen land, op de Holterberg tijdens een zomerse dag

Polen!

Polen, samen een rondje maken

Zonnige dag in Nederland

Rhodos in oktober

Rhodos in oktober

Rhodos in oktober

Cuba in augustus

Cuba in augustus

En het belangrijkste: gewoon stil blijven staan met het feit dat het leven gewoon een fantastisch geschenk is. Klinkt zoetsappig, maar laten we met z’n allen blijven genieten van datgene dat ons happy maakt. En dat dit voor de een wat anders is dan voor de ander? Who cares! Do what makes YOU happy. Lets GO, 2018!

En, wat zijn jouw geluksmomentjes van het afgelopen jaar? Of wat ga jij echt doen in 2018? Ik ben heel erg benieuwd! De beste wensen en op een fantastisch, sportief en awesome 2018 vol met veel geluk, gezondheid en sportiviteit!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *