Meteen naar de inhoud
Home » #TIPS: Jouw ultieme checklist voor elke hardloopwedstrijd!

#TIPS: Jouw ultieme checklist voor elke hardloopwedstrijd!

De ultieme checklist voor elke hardloopwedstrijd. Daar ga ik het over hebben. Nou, míjn ultieme checklist, dan. Die ik met jóu deel. Een kleine 5 jaar geleden deelde ik al een lijst met zo’n 50 benodigdheden en af te vinken zaken en deze was dus al behoorlijk compleet. Tijd om deze te refreshen en kijken of er nog aanvullingen nodig zijn. Eerlijk gezegd was hij al behoorlijk compleet en is dit dus alleen een ander jasje voor mensen die de blog eerder nog niet gelezen hadden of hem niet kunnen vinden.

De ultieme checklist voor elke hardloopwedstrijd: van A(spirine) tot Z(onnebrand)

Dit weekend staat er wellicht een belangrijke wedstrijd voor je deur of ga je genieten van een leuke hardloopwedstrijd, dichtbij of wat verder weg. Dit kan de nodige stress (en gezonde spanning) met zich meebrengen. Daarnaast is het (bij mij in ieder geval) altijd de vraag: vergeet ik niet iets?! Zeker omdat ik met mijn hoofd vaak al bij de wedstrijd of run ben en niet bij wat ik wel of niet mee moet nemen. Met deze ultieme checklist voor elke hardloopwedstrijd, van A(sperines)-Z(onnebrand) vergeet jij hopelijk niks. En met deze ultieme checklist is hopelijk de stress weg en alleen de gezonde spanning nog aanwezig. Mocht jij denken: hey, dit staat er niet op, laat me dit dan gerust weten! Want dan wordt mijn eigen lijst OOK weer completer ;-)!

Weerafhankelijk

De lijst is natuurlijk afhankelijk van het weer. Twijfel je? Neem dan wat extra mee. Voor mij ziet mijn paklijst er anders uit voor wat betreft het weer:

Warm weer

Bij warm weer: een petje, sportzonnebril en zonnebrand (pas op met je gezicht)en vaseline tegen schuurplekken. En slippertjes voor na je race zijn ook welkom, trust me! En soms is een zweetbandje ook geen overbodige luxe.

Koud weer

Bij koud en nat weer: een petje en extra bescherming (vuilniszak / jasje / poncho en in de winter handschoentjes / hoofdband / evt. bodywarmer)

Bij mooi weer is een petje of zonnebril ideaal!

De lijst is eenvoudig te printen en er is ruimte voor je eigen opmerkingen, zodat je ook aanvullingen daar nog kunt noteren.

Tips voor het kiezen van de juiste kleding

Bij een hardloopwedstrijd vind ik het altijd erg belangrijk om de juiste kleren aan te hebben. Het moet bij mij niet te strak zitten en te dik qua stof zijn, als het om lange afstanden gaat, maar ook niet te los dat mijn startnummer langs mijn armen gaat schuren. Qua broekje vind ik het persoonlijk fijn dat er een rits/zakje in zit en bij langere afstanden neem ik gelletjes mee en dus staat standaard mijn SPIbelt op de mee te nemen spulletjes lijst. Als je twijfelt over het weer, neem dan gewoon een extra set mee! Vergeet ook niet bij warme dagen, je van tevoren wel even wat warmer aan te kleden. Een joggingbroek over je short is zo gedaan en dit voorkomt vooraf (en achteraf) dat je te veel afkoelt. Ik houd zelfs rekening met mijn type ondergoed, dit moet niet schuren en moet niet te veel zweten of irriteren. En ik neem ALTIJD extra ondergoed mee… Daarnaast zou ik zelf nooit nieuwe kleding meteen voor het eerst aan doen. Test het eerst even uit, zodat je weet hoe het aanvoelt.

TIP: Ik probeer altijd van tevoren mijn complete outfit uit te denken / klaar te leggen, zodat ik niks vergeet. Misschien helpt jou dit ook?

MOMS HACK: sinds dat ik moeder ben geworden is mijn ultieme hack om de snoetenpoets doekjes mee te nemen. Als je heel erg hebt gezweet of je je vies voelt, fris je jezelf in een paar seconde met zo’n doekje op. Ik heb deze altijd bij de hand, dus superhandig!

Naast deze checklist heb ik ook een checklist die ik gebruik voor alle baby- peuterbenodigdheden. Vaak gaan ze mee om mij aan te moedigen. Vind je het leuk om deze ook te zien? Laat dan een berichtje als reactie achter!

Download hier je checklist (Nederlands)

Download here your checklist (English)

Vind je het leuk om mijn blog uit 2017 nog eens na te lezen? Dat kan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *