Meteen naar de inhoud
Home » Movin Monday || Kick-off van MEI

Movin Monday || Kick-off van MEI

He, Ho, Monday, Lets GO! Zo, hebben jullie de eerste maandag van de maand allemaal weer overleefd? Dat klinkt altijd zo zwaar, een dag overleven… ;-)! Ik zie de maandag altijd weer als een frisse start. Lekker fit de nieuwe week beginnen. En dan in combinatie met een nieuwe maand. Eigenlijk vind ik het altijd heerlijk de maandag. Meestal probeer ik ook meteen een goede start van mijn week eraan te geven door lekker meteen in beweging te komen. Niet altijd even handig, want niet alleen op sportief vlak wil ik een week goed starten, dit ook op het werk en in privé omstandigheden. Dit legt op deze manier altijd wat extra druk bij me neer waardoor ik het gevoel heb dat ik niet op alle vlakken 100 procent kan storen. En daar ga ik me dan weer aan irriteren. Vandaag was eigenlijk zo’n dag waarbij ik het gevoel had dat ik niet alles eruit kon halen. Op het werk had ik een lekkere lange dag, waardoor ik pas rond half 7 thuis was. Ik was vanochtend al blijven liggen… normaal vind ik het heerlijk om voor mijn werk te lopen (vaak al om 06.00 uur en soms zelfs eerder), maar vandaag kon ik niet voor mijn werk lopen, dus stelde ik mijn rondje uit tot na het werk. Omdat ik niet wist dat ik wat later thuis zou zijn, vond ik dat vanochtend niet zo’n probleem. Meestal eet ik om 16.00 of onderweg naar huis snel wat, zodat ik voor het avondeten kan gaan lopen. Vanavond was ik alleen zo laat terug, dat mijn tussendoortje al weer eigenlijk verdwenen was en ik best wel zin had om wat te eten. Dus, dilemma. Wat doe ik op mijn Movin Monday? Want ik wil graag bewegen. Ook wil ik graag meer aan krachttraining doen. Het is heerlijk weer buiten, dus ik heb eigenlijk geen zin om in een bedampte sportschool te hangen. Maar eten klinkt ook aanlonkelijk, wetende dat ik dan eigenlijk daarna minimaal 1,5 uur moet wachten voordat ik lekker kan lopen. Na een discussie van een paar minuutjes denk ik; nee snel even wat eten, een kleinigheidje, sportkleding aan en gaan. Twee bruine oogjes kijken me tijdens het snelle hapje eten nog wel aan (nog lastiger om in de benen te komen en niet even lekker te knuffelen!), maar ik zeg streng tegen hem en mezelf: ik ga eerst een rondje om doen. Ik denk; al is het maar een half uurtje. Maar ik had eigenlijk minimaal 6 kilometer op de planning….

Run or not to run

Die kleine bruine oogjes willen ook wat aandacht…

So there we go.

Dus daar gaan we vanavond. Snel kleren aan (yes! We kunnen weer een t-shirt aan!), schoenen vastknopen en ik sta al weer buiten. Lekker muziekje op (de ene keer doe ik dit wel, de andere keer niet) en ik begin maar lekker te dribbelen. Steeds iets sneller. Ik merk dat ik er niet helemaal in kom vanavond. Mijn benen zijn wat moe en ik zelf ook. Ik weet het; eigenlijk wilde ik al lekker gegeten hebben en mijn hoofd is ook lekker vol na een drukke dag. Maar we geven niet op en gaan gewoon lekker rustig verder. Pas na ruim 5 kilometer kom ik echt lekker in mijn ritme.  Hoewel ik op zich redelijke kilometertijden weg zet voor mijn rustige loopje (ik begin met 5’35”, maar al gauw zakt dit onder de 5’20”), voelen mijn benen alsof ze mega langzaam gaan. De laatste twee kilometer komt er echter een gaaf nummer voorbij die ik op repeat zet, waardoor ik de laatste kilometer zelfs lekker onder de 5’00” duik. Altijd fijn. Ruim 45 min. later en 8,7 km verder kom ik weer thuis aan. Ha. Heerlijk. Toch blij dat ik weer lekker in beweging ben gekomen. Mijn energielevel is weer omhoog en ik heb zin om aan een fijne avond te starten. Ik besluit verstandig nog even lekker uitgebreid te stretchen in de achtertuin. Ook denk ik ; laat ik meteen even wat krachtoefeningen doe. Ik zet twee stoelen bij elkaar en doe wat dips en wat andere been- en armoefeningen. Maar dit doe ik een paar minuutjes. Dat voelt heerlijk! Zo heb ik toch het gevoel van een complete workout, hoewel ik niet eens fysiek de sportschool in ben gedoken. Vervolgens eerst even wat eten naar binnen werken en dan lekker onder de douche. Ik zat al weer vol inspiratie voor mijn blog dus tikte meteen even dit verhaal weg. Nu kruip ik zo lekker op de bank met een lekkere kop thee, een lekker stukje chocolade en een koekje en dan genieten van de avond.

Twee tuinstoelen en je komt een heel eind... Inclusief toeschouwer ;-)

Twee tuinstoelen en je komt een heel eind… Inclusief toeschouwer 😉

En jij, heb jij nog lekker bewogen op deze eerste maandag van de maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *