Meteen naar de inhoud
Home » Sunday Thoughts || Een nieuwe maand, nieuwe kansen.

Sunday Thoughts || Een nieuwe maand, nieuwe kansen.

En toen was het al weer zondag 1 mei 2016. Dus: sunday thoughts. Een nieuwe maand en dus ook nieuwe kansen. Nu ben ik zelf altijd voorzichtig in het pleiten voor nieuwe kansen, want ergens zal dit ook betekenen dat je kansen hebt laten liggen. Een soort van contradictie brengt dit dan met zich mee, want ik ben iemand die eigenlijk geen kansen wil laten liggen. Maar toch voelt een nieuwe maand altijd wel aan als een soort van nieuwe start. Of dat is ook niet meteen het juiste woord, het is meer iets van nieuwe doelen op papier zetten en ja misschien weer een nieuwe stap zetten. Voor mij is de maand april in ieder geval voorbij gevlogen. April was een super hectische maand. Een nieuwe job, een sportieve uitdaging die ik mezelf stelde in de vorm van 30 dagen hardlopen. Maar ook de maand waarin ik het aan durf om fiercetobe.nl te lanceren. En inmiddels heb gelanceerd. Nog wel een beetje ‘low key’, dat geef ik toe. Ik heb een handjevol berichten geschreven en vandaag (nieuwe maand) een Facebook pagina aangemaakt en toen maar klakkeloos zonder kijken mijn vriendenlijst uitgenodigd. Spannend? YEAH! Maar ook leuk. Want dit geeft me een enorme boost om weer in die digitale pen te kruipen. Mensen verrassen, mensen enthousiasmeren. Confronteren, I don’t know. Ik heb geen idee wat mensen van een/mijn blog vinden (ik zou het leuk vinden als mensen dit laten weten, daar heb ik zo’n leuk reactie icoontje voor *hint* *hint*). Zal ik de eerste leuke reactie belonen? Bak ik een verse taart ofzo. Of mag je gratis een hardloopsessie met me meemaken. Beide best leuk, toch? Weer contradictioneel in zichzelf voor velen; taart en hardlopen. Maar ik houd van beide! En ik vind ook zelf niet dat je als sportief persoon je voeding ofzo hoeft te ontzeggen. Dus ik geniet van alles waar ik kan van gaan genieten, eigenlijk.

Sunday Thoughts, dus?

Als een nieuwe maand dan ook nog eens op een zondag valt, dan kun je best in alle rust eens gaan reflecteren, maar aan de andere kant is het dan ook zo’n wirwar af en toe dat het niet meteen een logisch verhaal is omdat tjah, dat zondagsgevoel he, er ook is. Goed, de sunday thoughts van vandaag met als onderwerp “Nieuwe kansen”. Ik begin deze blog natuurlijk om mensen te enthousiasmeren en om mijn gedachten te delen. Maar aan de andere kant is behalve interactie het ook leuk om een soort van ‘digital journal’ voor jezelf te hebben. Toch? Credits zijn leuk, maar het is leuker dat je zelf altijd het beste uit jezelf probeert te halen.

“Never stop doing your best just because someone doesn’t give you credit”.

Dat is op zich een mooi vertrekpunt. Bij jezelf blijven. Want uiteindelijk is de basis voor wie je iets moet doen jezelf. Dit betekent niet dat je niet wat voor een ander moet doen, maar je beweegt omdat je je er zelf beter van gaat voelen. Niet om een ander beter te laten voelen. Dus verwacht niet elke keer een schouderklopje, zo zitten mensen vaak niet in elkaar. Blijf doorgaan. Met wat jij leuk vindt. En waar jij blij van wordt. Dat heb ik de afgelopen jaren geleerd. Natuurlijk leer je elke dag bij, maar toch is dit wel ergens de basis.

Wat wil ik dan in mei? Goh. Lastig. Ik heb nog niet echt veel wensen, wel een paar bijsturingen op de laatste periode, maar dat zie ik meer als finetuning. Zal ik dan maar wat puntjes op digitaal papier zetten?

  • Ik zou het liefst minimaal weer 150 kilometer hardlopen
  • Weer wat meer aan krachttraining doen om mijn beenspieren meer te ontlasten tijdens het lopen
  • Toch misschien opgeven voor die eerste triathlon (maar help; ik heb nog geen fiets!)
  • Als het zonnetje zich wat meer laat zien lekker ook oefeningen voor buiten doen en gaan uitwerken voor mijn blog
  • Nieuwe recepten uitproberen voor het koken
  • O… ik geef toe, die eiwitten he… met dat koude weer zo lastig! Ik ben een koolhydraten fan. Brood, brood en meer brood. Kipfilet, eitje, pindakaas ; allemaal lekker en ook zeker goed voor de eiwitten, maar ik weet dat ik nog meer nodig heb. Dus trouw die eiwitshake nemen (vergeet ik heel soms) en toch weer echt na die 2 bakken kwark per dag bij intensieve trainingsdagen. En omdat mei een nieuwe maand is lepelde ik vanochtend al meteen 500 gram kwark naar binnen (hoi spiertjes, GROW!)
  • Lekker genieten van de mooie dingen náást alle eisen en doelen die ik mezelf stel. Spontane terrasjes pakken, wijntjes doen… een nieuw goed boek kopen.

Laten we dan maar (dus) gewoon mei goed beginnen.
Ja. Die nieuwe maand. Met nieuwe kansen. Ik grijp ze met beide armen en enthousiaste benen aan. Want nu kan ik zeggen; april je was fantastisch, mei je bent van MIJ! Zijn jullie ook klaar voor deze nieuwe maand? Ik ging vanochtend al heerlijk voor een rondje er op uit. Het zou super mooi weer worden, dus ik had hoge verwachtingen van mijn mental status tijdens de run. Helaas bleek het nog koud en stond er een flinke wind. Toch kon ik heerlijk mijn tempo opvoeren. Ik ging de eerste kilometer weg op 5’21” en begon eigenlijk elke kilometer sneller te lopen. Totdat ik eigenlijk vanaf kilometer 6 te snel ging om nog echt te kunnen genieten (4’38” , 4″35″ , 4’35”). Dat waren drie snelle kilometer. Toen dacht ik dat ik wat gas terug nam, maar kilometer 8 was maar 3 seconden langzamer en gelijk aan kilometer 6 met een pace van 4’38”. De laatste kilometer hield ik eerst nog wat tempo in, maar toen ik een kleine 400 meter van huis was dacht ik: nog even de turbo erop. Ik zag op mijn horloge zelfs 3’59” even verschijnen (like, whut!), en de laatste kilometer eindigde ook in 4’30”. Als ik de eerste drie kilometer dus niet zo had getreuzeld dan was ik nog sneller geweest, maar dat was niet het doel van deze training. Ik stond nu in 47:57 min. weer thuis, maar met een heerlijk voldaan gevoel. Dat vind ik heerlijk van hardlopen ; het is super efficiënt want in mega korte tijd kun je best veel afstand afleggen en een heel voldaan gevoel overhouden. Plus het feit dat helaas mijn sportschool niet op zondag geopend is. Met het mooie weer doe ik wel vaak ook eigen oefeningen buiten, maar daar was het nu te koud voor. Dus hield ik het bij een heerlijke run. Normaliter zwem ik ook op zondag heerlijk 1,5 uur, maar ook dat verviel helaas vandaag. Dus dan ben ik blij dat ik even een rondje heb kunnen maken om mijn gedachten te ordenen, lekker die runnershigh te krijgen en te genieten. Ja. Deze nieuwe maand smaakt naar meer!

Sunday Thoughts - running 1 may 2016

zondag 1 mei 2016

2 reacties op “Sunday Thoughts || Een nieuwe maand, nieuwe kansen.”

    1. Hi Yolanda! Tnx voor je reactie, super tof! Lijkt me altijd leuk om samen te lopen… en twee keer zo langzaam, doe niet zo gek! Je hebt in korte tijd heel wat tempo opgebouwd! En snelheid is voor mij geen streven, hè… alleen genieten ;-)! Dus als je een keer in de buurt bent, let me know! Doen we samen een rondje… ga ik je over die KM grens heen tillen..! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *