Meteen naar de inhoud
Home » #RECAPOFTHEMONTH: Juni 2017, het jaar is al weer halverwege..

#RECAPOFTHEMONTH: Juni 2017, het jaar is al weer halverwege..

Hi guys! Het is al weer begin juli en dus is het toch echt weer tijd om terug te kijken op de afgelopen maand, juni 2017. Dit wilde ik eigenlijk het afgelopen weekend al doen – het weer liet dit laat maar zeggen wel toe, haha – maar ik was in een mega-lui modus en kon mijn brein niet zover krijgen om woorden en regels op papier te zetten. Dus iets later dan gepland, maar hij is er! De recap of the month : juni 2017.

Do The Robot (no more).

Ik had mezelf voorgenomen om minder op de automatische piloot te leven, maar na het overlijden van mijn opa merkte ik dat ik toch tijd had om even weer in ‘mijn’ ritme te komen. Ook was het super druk op mijn werk. Meestal vind ik het dan juist heerlijk om mijn ‘ontspanning’ in het hardlopen te vinden, ik merkte nu dat de afgelopen maand ik voor mijn gevoel ‘ballen aan het hooghouden was’. De optelsom van alle emoties maakte me gevoeliger en prikkelbaarder. Ik weet niet of mijn omgeving hier wat van gemerkt heeft; ik hoopte door juist wat stilletjes te zijn mensen niet lastig te vallen met deze buien. Vind er zelf namelijk ook niks aan :). Hierdoor merkte ik dat ik toch af en toe op standje robot terug viel. Wel heb ik geprobeerd om dit te doorbreken door echt te genieten van mijn runs en genoeg andere dingen hiernaast in te plannen.

Ik heb daarom afgelopen juni er bewust voor gekozen om te luisteren naar mijn lijf (en hoofd!). Gaf het aan dat het moe was; prima, dan een stapje terug. Niet te hard voor mezelf en mijn lijf zijn. Dit gaf wel her en der wat conflicten met mezelf, maar ik heb braaf mijn lichaam voorop gesteld. Hierdoor werden mijn krachttrainingen wat verwaarloosd, werden de rondjes wat korter, ging ik wat minder snel, stopte ik wat vaker onderweg, maar heb ik wel de rust genomen die mijn lijf en hoofd nodig had.

Goed. Terug naar wat positieve energie! Want uiteindelijk was het toch een maand met mooie nieuwe kansen, uitdagingen, heb ik super toffe nieuwe mensen leren kennen en heb ik weer mooie kilometers mogen maken. En daar draait het om!

Langste run

Helaas heb ik in de maand juni nog niet echt lekker een lange run kunnen maken. Ik liep wel 19,2 kilometer op zondag 18 juni. Dit was een erg warme dag; tussendoor heb ik ook dus vaak gepauzeerd en heb ik mijn flesje meer dan eens bijgevuld. Dus opgeteld wel wat mooie kilometers, maar echt een lekkere lange duurloop zit nog in de planning! Hopelijk kan mijn been dit ook snel aan. Ik ben hier nu nog wat voorzichtig in; volgens de fysio kan het wel, maar better to be safe then sorry.

Snelste run

Deze liep ik tijdens de Twentse Vrouwenloop: 9,7 kilometer in 44:08 min. Wat enorm balen dat de afstand geen 10 kilometer was, zoals wel op de website (en medaille haha) staat, want dan had ik mijn officiële PR van 10 kilometer verbroken!

Leukste EN minst leuke run

Normaal splits ik altijd mijn leukste en minst leuke run. Maar deze maand kwam dit een beetje samen. Op de zondag tijdens het weekend weg met een deel van de ASICS FrontRunner Europe leden zouden we een rondje gaan lopen. Het was echt SUPER lekker weer. Ik had echt zin om te lopen! Maar het lastige was wel dat ik het hele weekend nog steeds enorm moe en mijn hooikoorts was SUPER erg aanwezig. Resultaat: weinig lucht en m’n lijf werkte niet mee. Toch wilde ik graag met de groep gaan lopen. We zouden lekker rustig aan doen. Maar dit was toch on-going niet zo heel rustig. Opgeven wilde ik niet. Ik werd alleen ondertussen ook gestoken 2x door een mug. Resultaat; waarschijnlijk bovenop mijn hooikoorts een mega allergische reactie op de steken. Ik had een dubbele knie (ineens ook een op m’n onderbeen) en ik kreeg helemaal geen lucht en had het bloedheet tijdens het lopen.

De groep moest voor mij een aantal keer extra stoppen. Zo erg vond ik dit! Maar goed, het was niet anders. Het was wel super lief dat de groep stopte. Omdat ik niet wist waardoor ik zo kortademig was, gaf ik het eerst de schuld aan de korte nacht, het slechte eten.. dus; niet piepen maar lopen. Na kilometer 10 stopte ik bij een adresje voor wat water. Toen zag ik mijn muggenbulten en besloot ik de laatste 2 kilometer te gaan wandelen. Het was echt een super omgeving, dus ik baal enorm dat deze run zo moest lopen. Ik heb na deze dag nog best een aantal dagen last gehad van die kortademigheid en muggenbult. Waarschijnlijk is de mug daar weer net wat anders waardoor je lijf er anders op reageert.. maar goed, echt leuk was het niet. Maar de groep, gezelligheid en omgeving maken het ook wel weer een van de leukste runs deze maand! En het was toch weer 10 kilometer erbij op de teller :).

Deze foto werd gemaakt door Inger Diederich vlak voor de 10k

Dubbele knie.. hier was de bult zelf al wat weggezakt :S!

In Neuss ook voor het eerst gewakeboard.. Zo cool!!

Aantal wedstrijden

Dit waren er 3 deze maand:
1. Neusser SommerNachtsLauf
2. Wiezoloop
3. Twentse Vrouwenloop

Toevallig waren het alle drie tien kilometer wedstrijden. Of eigenlijk is dat niet zo heel toevallig. De eerste run stond al gepland, de Neusser SommerNachtsLauf. Ik wist alleen niet dat dit een wedstrijd zou zijn. Oeps. Die run ging niet echt lekker en ik was niet tevreden over mijn tijd. Ik vond het daarom tijd voor een revanche. Al gauw kwam ik op de Wiezoloop 2017 een week later. Heel lastminute melde ik me hier voor aan. En toen liep ik gewoon 3 minuten sneller dan de week ervoor! Heel fijn dat mijn lijf me toch niet helemaal in de steek liet. Dit zorgde voor een goed humeur! De Twentse Vrouwenloop was een nog spontanere actie. Mijn collega had een keer geroepen dat deze run er was en of ik er aan mee ging doen. Ik had dit niet op de planning. Een feestje tot in de vroege uurtjes, heel wat wijntjes en een lege zondagse agenda.. dat was de eerste planning. Maar toen ik best uitgerust wakker werd op de zondag, besloot ik toch spontaan om naar Enschede te crossen. Echt super leuk!

Daarnaast is natuurlijk deze maand de afsluiting voor het eerste half jaar. Eigenlijk wil ik ook nog wel het saldo opmaken van het eerste half jaar. Maar dat volgt dan in een volgende blog. Voor nu is dit het :). Met nog wat plaatjes om de blog compleet te maken en te laten zien hoe AWESOME toch juni weer was qua loopkilometers :-).

Totaal aantal kilometers juni 2017: 304,8

Ik liep toch weer behoorlijk wat kilometers deze maand. Veel meer dan verwacht, ondanks dat het allemaal korte runs waren. Een aantal keer combineerde ik namelijk twee korte runs, of stopte ik wat vaker. Qua intensiviteit was het een super rustige maand. Mijn lijf is voldoende opgeladen – hoop ik – en ik heb zin in juli en het tweede half jaar van 2017!

Niet alleen heb ik zin om op sportief vlak te knallen, ook hoop ik wat meer tijd vrij te kunnen maken om lekker te bloggen. Ik heb zoveel leuke ideeën, onderwerpen en zelfs al suggesties gehad.. maar ik merk dat ik soms na een lange kantoordag en het sporten niet echt weer achter de computer wil kruipen en dat soms dan de bank en Netflix mijn beste vrienden zijn. Bakje koffie en een rol biscuitjes erbij en je hoort mij niet meer. Maar daar wil ik dus proberen om de komende tijd wat verandering in te brengen. Maar zonder pressure. Beetje tegenstrijdig, I know…. Alleen de dingen die ik doe wil ik met 100% passie en energie doen. En goed doen. Dus dan is het soms beter om jezelf wat vrijheid te gunnen dan zo strikt te zijn. Eens kijken hoe dit gaat werken.

De tijd vliegt zo snel. Ik ben daarom nu al aan het brainstormen over wat voor events ik aan mijn agenda wil toevoegen. Die is namelijk nu behoorlijk leeg. Het lijkt me ook best leuk om op korte termijn een zomer event toe te voegen. Hebben jullie nog leuke ideeën? Of evenementen waar jullie zelf aan deelnemen?

Laat gerust een reactie achter, lijkt me heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *