Ga naar de inhoud
Home » #RUNSTREAK | Chapter 2: #1 He, ho, Ja, Nu, JANUari, lets go, GO, GOO!

#RUNSTREAK | Chapter 2: #1 He, ho, Ja, Nu, JANUari, lets go, GO, GOO!

#RUNSTREAK Chapter 2: JANUARI 2016

Hardloopkilometers totaal deze maand: 324,53 km
Jaartotaal 2016: 324,53 km = 201mi

Om het nog even wat ingewikkelde te maker gaan we voor het tweede hoofdstuk – Chapter 2 – , runstreak #1, terug naar januari van dit jaar (Januari zag ik theoretisch gezien als de eerste runstreak maand, al zal dit achteraf niet zo blijken). Dat wil zeggen dat het tweede hoofdstuk gaat over de eerste maand van het jaar. Want als je zo ver terug in de tijd gaat, moet je eerst wel even een inleidend verhaal schrijven. Dat deed ik hier in mijn eerste hoofdstuk.

Hoe begin je een hoofdstuk, zo ver terug in de tijd, waarbij je echt niet alle details meer weet. Nou, easy. Tegenwoordig hebben we het internet. Op het internet plaatsen mensen wel eens dingen en ik ben een van die mensen die dat wel eens doet. Zo plaatste ik op 3 januari 2016 dit bericht op een blog die ik graag volg, GirlsLove2Run:

“It al started with a mouse”. Vandaag was het echt vies weer, maar ook weer te lekker. Dus de derde workout-dag van deze #JANUari zit erop! Heb maar besloten dat ik maximaal +1 per dag tel, anders ben ik straks de tel kwijt – omdat ik vaak een run met wat kracht, lopen of core of andere oefeningen combineer – , en vandaag bijv. een zwemtraining + aansluitend looptraining heb gedaan. Ik deel nog even mijn quote van vandaag en dan gaan we weer op weg de komende #JANUari. Deze challenge heb ik meteen aangegrepen. In December al, voordat de extra motivater bekend werd gemaakt :D. Niet alleen voor mezelf en voor alle sportieve uitdagingen die ik voor dit jaar voor mezelf heb vastgelegd, maar dus natuurlijk ook stiekem om de droomprijs die verloot wordt. Mijn doel voor 2016: genieten. Dicht bij mezelf blijven. Doen waar ik blij van wordt. Alles doen met een glimlach! En het zou leuk zijn als ik wat sportieve prestaties hiermee combineer… zou heel graag in april mijn eerste halve marathon gaan lopen, een 1/8 triathlon staat in maart op de planning en nou ja, zo gaan we dit jaar gewoon hopelijk zonder blessures genieten. Want 2015 was in dat optiek een drama. Was zo zo blij met #DOcember en de kilometers die ik al toen heb kunnen pakken! De droomprijs van de 1/2 marathon in Disney geeft me nog extra extra motivatie, maar mijn dromen en paden heb ik al voorzichtig uitgestippeld voor dit jaar, maar ik probeer ook flexibel te blijven in de weg ernaartoe. Want ik wil gewoon genieten van hetgeen ik doe, want dat is het allerbelangrijkste. Vaak ga je toch ergens vergelijken, of jezelf te ver pushen, maar ik weet dat ik daar niet gelukkig(er) van wordt, dus kappen daarmee, muts. O dat was even tegen mezelf. Goed, ik dwaal af. Kern: Ik ga ervoor! En probeer de komende maand elke workout te combineren met een favoriete Disney Quote. Omdat ik gek ben op quotes, en omdat ik gek ben op Disney. Dus gooi nog even de quote van vandaag erin en voor de rest; iedereen super super veel succes en blijven genietennnnnnnn! Liefs Patty — “Oh yes, the past can hurt. But the way I see it you can either run from it or learn from it”– Rafiki
Patty 9 maanden ago 

Dit bericht is 9 maanden oud, maar ergens is het ook fresh in my memory. Want in september liep ik door deze challenge de halve marathon in Disneyland Paris. You all know how that finished. En als we iets verder terug gaan in de tijd liep ik ook de halve marathon in wedstrijdvorm in april. Op de details ga ik in dit hoofdstuk even niet in, want immers schrijven we hier over januari.

Facts en fun

  • Ik liep elke dag minimaal 1x hard. Met een maandtotaal van 324,5 km is dit gemiddeld meer dan 10 km per dag.
  • Op nieuwjaarsdag stond ik buiten. Gewoon voor een lekker rondje om. Omdat het kan. En ging ik snel! 7,09 km met een pace van 4’38”. Dat is nog eens goed een nieuw jaar beginnen!
  • Naast hardlopen doe ik ook veel aan kracht training, wandelen, yoga en zwemmen in januari. Ik bijt me helemaal vast in een zeer sportieve maand om het druilerige weer te vergeten.
  • Ik tik deze druilerige maand een aantal keer zelfs 30.000 stappen aan op een dag. Dat is prima te doen!
  • Vroegste rondje? Om 4.30 in de ochtend stond ik buiten.
  • Op 30 januari voelt mijn been aan dat ik rustig aan moet doen, dus geef ik wat gas terug. Alleen de 31ste gaat het weer zo lekker dat ik een duurloop van 12,11 km maak.
  • Op ‘blauwe’ maandag, 18 januari, loop ik in trainingsvorm gewoon een halve marathon, 21,1 kilometer. Woppa! “It’s time to see what I can do, to test the limits and break through!” – Elsa. Ik doe er bovendien 1.50.50 over, dus mijn goal voor dit jaar is al bereikt; een halve marathon binnen de 2 uur. Ik voel me meer dan euforisch! 2016; you will be MINE!

Photo’s and more awesome proof.

“Sometimes things scare us, but we find ways to cope.” – Minnie Mouse

Januari was een toffe maand; waarin het weer niet altijd meewerkte. Toch was het elke dag genieten en dit resulteerde daarom in best mooie plaatjes. Ik neem jullie dus nog weer even met wat foto’s terug naar januari van dit jaar! Het is niet echt een samenhangend verhaal, maar geeft wel een kijkje in de keuken van al die mooie kilometers die ik heb kunnen maken en wat een mooi begin voor een hopelijk fantastisch hardloopjaar gaat worden.

img_3459

Best prima een vroeg en snel rondje op nieuwjaarsdag. Daarna lekker met m’n hondje naar buiten. Ik zeg maar zo; je begint het jaar goed of je begint het jaar goed ;)!

img_3496

Eind 2014 begon ik met hardlopen. Op 1 januari 2015 liep ik ook. Toen 3 km. In 2016 liep ik er ruim 7. Ook met een heel ander tempo. Leuk om zo naast elkaar neer te zetten. Heel wat kilometers en ervaring wijzer!

img_3586

In dit geval een beetje nat van een lekkere zwemtraining, mijn trouwe Polar. Altijd fijn om op zondag ochtend fris en fruitig de dag te beginnen!

img_3591

We kunnen niet altijd in de zon hardlopen………… dus een beetje regen hoort er bij. Dat houdt mij niet tegen 🙂

img_3717

TIk ‘m aan; ruim 32.000 stappen. En dat gewoon op een woensdag. Breekt zo lekker de week!

img_3944

> 30.000 = woopwoop!

img_4432

Het vroegste rondje deze maand, ruim 6,3 km en dat om 4.38 in de morgen :)!

img_4268

Ik was zo niet lekker te pas deze dag, maar na het hardlopen was alles eruit en voelde ik me als nieuw!

img_4222

Proberen een beetje flexibel te blijven 🙂

img_4159

Helemaal zen na een lekkere loop!

img_4479

Minnie ziet een hoop deze maand!

img_4784

Weer best vroeg 😉

img_4805

Lekker 2 km gezwommen; al begreep ik achteraf pas waar die hoofdpijn vandaan kwam; die nieuwe zwembril zoog m’n hele gezicht vacuum!

img_4940

Bend it like…………………… Gewoon rek, strek and go go go

img_5006

En het sneeuwde ook nog in januari! Heerlijk als het niet te glad is, verse sneeuw, lekker een duurloopje.

img_5080

Deze “Blue Monday” was zeker niet zo Blue! Waanzinnig de omgeving en meteen mijn bucketlist voor 2016 afgewerkt midden januari; het rennen van een halve marathon. Genoten!

img_5202

Ook proberen we het fietsje te pakken; al is dat af en toe best glad 😉

img_5249

In januari heb je altijd mooie plaatjes!

img_5426

Soms ga ik lekker met m’n moeder zwemmen; dubbel genieten!

img_5513

Nieuwe outfits die ‘on fleek’ zijn, altijd leuk dat dingen matchen ;)! gaan de KM nog wat lekkerder – of zit dit tussen de oren 😉 –

img_5890

Spetter spetter spater, lekker onderwater 😉

img_6052

Smile, kick ass, repeat

img_6247

Na een koude run lekker onder de douche en in knuffel modus met m’n lieve ventje!

img_6409

Een laatste dag van de maand sluiten we af met een lekkere duurloop van ruim 12 km!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *