Meteen naar de inhoud
Home » #CHALLENGE || 30 Days Of Running in April

#CHALLENGE || 30 Days Of Running in April

30 dagen rennen in april. Elke dag rennen. Lekker hardlopen. Ik zie dit voorbij komen en het gaat al weer kriebelen. Elke dag lopen! HOERA! Dat klinkt als een feestje. Maar wacht, deed ik dit in januari ook al niet eens en was ik niet toen iets te fanatiek? Toen met de challenge van Girls Love 2 Run? 15 workouts, ik wilde er 31 doen. Eigenlijk wilde ik 31 keer rennen. En toen dacht ik; joh laat ik gewoon gemiddeld minimaal 10 km per dag rennen. Het eindtotaal van die maand? 324,53 km (ik hou van die kleine dingen achter de komma), maar wel met een wederom zeer en overbelast been. Februari werd dus een mindere kilometer maand. Ook in maart heb ik het rustig aan gedaan. Luisteren naar mijn lijf en (meer?) rust nemen. Ik heb een haat-liefde verhouding met dat woord, rust. Maar goed, dat is iets voor een latere blog wellicht. Want dit gaat over april. De maand waarin normaal alles bloeit, het zonnetje weer zijn best gaat doen en je dus lekker vaak in korte broek kunt lopen. Voor mij werd het een maand met een nieuwe job, maar ook de maand met hagel, sneeuw, regen, wind én een klein beetje zon. Mijn kledingkast en wasmachine wist niet wat ze overkwamen. Alles werd afgewisseld. Korte broeken. Lange broeken. Tanktops, wintershirts. You name it. Dat zorgde voor een kleurrijk plaatje qua samenvatting van deze maand. Maar dat is voer voor mijn april eindstand blog en niet voor de challenge :).

De laatste dag van april sloot ik af met een run die in begin koud was, maar die steeds wat warmer werd. Ik had mijn bodywarmer van Nike weer maar gepakt (voor de zoveelste keer deze maand), maar op het eind kon hij gelukkig een stukje open. Mag ook een keer op 30 april, toch? De laatste run heeft mijn hoofd ook weer lekker volgestopt. Je denkt: goh dit is al weer de laatste run van de challenge. En je rekent terug. Maar je rekent ook vooruit. In jezelf, met jezelf. Elke loper zal dit herkennen. Plus de omgeving begint een beetje weer te kleuren in die prachtige lente kleuren. Dus moet je na je run even lekker uitlopen en stil staan en gewoon gaan genieten. Dat raad ik iedereen aan. Dit kan overal zijn. Een drukke stad. Een lekker rustig parkje. In een natuur gebied. Ik stond lekker vlak bij ons in de buurt bij een natuur gebied. Weinig omgevingsgeluiden en gewoon heerlijke rust. Een stukje reflectie en een stukje geluk. Meer heb ik niet nodig!

DSC_0298

April was dus voor mij de maand om te bewijzen aan mezelf dat ik elke dag zou kunnen lopen zonder mezelf te forceren. En of dit gelukt is? Ik denk dat ik kan zeggen : JA! Hoewel april ook de maand was van mijn eerste halve marathon wedstrijd in Enschede (meer over hier en hier), waar ik mezelf wilde bewijzen door mijn training PR van 1.50.50 te verbreken (I did! 1.41.59!), heb ik echt naar mijn lijf geluisterd. De paces vliegen dan ook van hort naar her en hetzelfde geldt voor de afstanden. Ik heb twee dagen gehad waarbij de challenge me echt er door heen hielp omdat ik of te moe was of dat mijn lijf niet helemaal lekker mee wilde. Maar ik ben begonnen en heb toen gewoon geluisterd naar; wat kan ik. De ene keer kwam er wonderbaarlijk een nog betere run dan gemiddeld uit en bij een andere bleef ik niet helemaal lekker lopen, al blijft het gevoel wat je achteraf hebt toch gewoon lekker.

April was tevens de maand dat vriendlief het lopen weer oppakte en waar ik ook hem begeleid en lekker met hem mee loop. Op een aantal dagen liep ik dus zelfs 2x.

IMG_5822

Het was echt super leuk en kijk terug op een leuke loopmaand. Niet de maand met de meeste kilometers of de langste gemiddelde runs, maar wel een maand van diversiteit en genieten. Meer hierover in mijn volgende blog

#30DaysOfRunning ; challenge accepted, challenge DONE. THANKS! Het waren meer dan 30 heerlijke avonturen…. En heel veel HAPPINESS.

Hebben jullie ook een goede april maand gehad? Genoten? En wat gaat mei jullie brengen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *