Meteen naar de inhoud
Home » #RECAPOFTHEMONTH Maart met een extra (kilometer) staart!

#RECAPOFTHEMONTH Maart met een extra (kilometer) staart!

Het is al weer 1 april (time flies! geen grapje ;)) en daarom is het tijd voor een zogenoemde recap of the month. Ik neem jullie mee in mijn persoonlijke hoogte en dieptepunten van afgelopen maand en ben natuurlijk ook weer benieuwd naar jullie verhalen! Want wat was het toch eigenlijk wel een fantastische maand. Hoewel er nog best wel wat vorst koninkjes her en der rond zwierven, hebben we ook wel echt super zonnige momenten gehad en liep ik zelfs al een aantal wedstrijden in korte broek (zoals de CPC Loop in den Haag en de Zandvoort Circuit Run).

Mijn highlights van de maand?

Favoriete foto momentjes
Omdat het weer langer licht is (de eerste ochtend vond ik meneer zomertijd niet zo aardig, maar in de middag echt wel weer!) heb ik eindelijk weer de mogelijkheid om foto’s te schieten wanneer het licht is. Zeker met de zonnige dagen heb ik best wat leuke selfies met mijn iPhone kunnen schieten. Een paar van deze plaatjes deel ik graag hieronder! Want no photo, no happened.. Right ;-)?

Foto gemaakt tijdens het ‘stemrondje’ op 15 maart 🙂

Foto gemaakt tijdens een schitterende zonsondergang op 16 maart

ASICS Frontrunner, de enige ‘niet selfie’, deze foto is gemaakt door Andy Astfalck!

Foto gemaakt op 22 maart


Foto gemaakt op 24 maart (korte broek!)

Foto gemaakt op 25 maart (wederom korte broek :D)!

Foto gemaakt op 27 maart, weer korte broek :D!

 

Foto gemaakt op 25 maart.

Foto gemaakt op 30 maart, de warmste donderdag geloof ik in maart 🙂


Foto gemaakt op 30 maart, de warmste donderdag geloof ik in maart 🙂

Kortste run
Dit was op woensdag 15 maart. We mochten weer stemmen en dus liep ik samen met manlief een rondje huis – stemlokaal – huis. Een lekkere rustige en 4,2 kilometer gepakt.

Langste run
De langste run was 22,5 kilometer op zaterdag 25 maart. Opgeteld maakte ik de meeste kilometers op zaterdag 4 maart: in de ochtend liep ik 18,2 kilometer, toen dook ik even de sportschool in, toen liep ik 3,2 kilometer uit naar huis en in de namiddag deed ik nog een rondje van 7,3 kilometer omdat het super lekker weer was. Dit maakte opgeteld bijna 29 kilometer (28,7).

Snelste run
Dit was de Ladies Park Run op zaterdag 18 maart. Officieel was het een 5 kilometer race en was mijn tijd 22.15 minuten, maar ik mat met mijn horloge slechts 4,93 kilometer. Ik liep toen nog even uit en kwam op een uiteindelijke pace van 4’30” uit.

Aantal wedstrijden
Dit waren er best wat deze maand. Het was een drukke maand die ervoor zorgde dat ik mooi wat medailles aan mijn medaille rekje kon hangen :).
CPC Loop den Haag: de 5 kilometer en halve marathon. (2 medailles)
Ladies Park Run 2017 (Rijssen)

Stevensloop Halve Marathon
Zandvoort Circuit Run

PR vreter?

Ik heb deze maand zelfs twee PR’s gescoord! Niet omdat ik perse op mijn snelst ooit was, maar wel omdat ik mijn eerste ‘officiële’ 5 kilometer liep in wedstrijd vorm (Ladies Park Run, het ‘inlopen’ van CPC niet meegenomen  :)) en ik daar met een tijd van 22.15 min uit kwam (die ik dus discutabel vindt, maar dit zou wel een PR betekenen :)). Daarnaast verbeterde ik mijn tijd op de Zandvoort Circuit Run (ook weer niet zo moeilijk als je het strand van dit jaar vergelijk met de omstandigheden van vorig jaar ;), maar goed gedaan is gedaan haha).

Eindstand van de maand

Doordat het een maand was met veel wedstrijden en hoge ambities verlegde ik mijn target voor de kilometers continu. De streberige ik zette het laatste doel als kilometervreter op 400. Ik eindigde op 411 mooie kilometers. Mijn hoogst aantal kilometers OOIT in een maand. In april ga ik daarom bewust een stapje terug doen, al zal dit wel moeilijk worden. Ik merkte namelijk dat ik echt tegen mijn grenzen aan liep in maart en dat ik op een gegeven moment de druk op mezelf zo had opgevoerd, dat ik de laatste week over ‘moeten’ begon te praten. En dat zou niet moeten :-)! Want hardlopen is mijn passie. Dat gaat vanzelf. Dat is geen ‘moeten’. Toch kijk ik terug op een fantastische maand. Bizar hoe vaak ik in een korte broek heb gelopen. Waar ik vorig jaar de Zandvoort Circuit run in lange mouwen en een bodywarmer liep (en in het mulle zand en in de kou), liep ik er nu in korte mouwen. Ik heb een paar keer mijn telefoon er bij gepakt voor mijn outfit van een jaar terug op dezelfde datum. Bizar, de verschillen! ..Ik weet zeker dat de zon mij (extra) heeft doen bewegen, deze maand :)!

..Ja, maart, je was er een met een mooie lange kilometer staart!

En, hoe ging jouw maand maart? Lekker kunnen trainen / hardlopen / genieten? Tell me! Ik ben heel erg benieuwd! En deed je toevallig ook mee aan een van de wedstrijden waar ik heb gelopen? Ook erg benieuwd natuurlijk hoe het daar voor je ging :).

1 reactie op “#RECAPOFTHEMONTH Maart met een extra (kilometer) staart!”

  1. 208 KM gelopen met een paar 30ers. Dieptepunt was uitstappen bij de CPC met knellende voeten en pijnlijke onderrug. Hoogtepunten waren de fotoshoot met Jeroen Hoppenbrouwers en Manon + de Stevensloop met 11KM vooraf. Ook ben ik blij de zo’n weer schijnt in de namiddag :-). Respect voor je prestaties!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *